Gemeente Brummen


Burgerdebat over herinrichting van centrum Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 02-03-2009)

Hoe zou een vernieuwd centrum in Brummen eruit moeten zien? Die vraag legt de gemeente op woensdagavond 18 maart aan inwoners, ondernemers en organisaties voor. Dan vindt een burgerdebat plaats om alle meningen, wensen en ideeën te polsen. Het burgerdebat vindt plaats in de centrale hal van het gemeentehuis in Brummen en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er ontvangst met koffie. Meer informatie vindt u ook op de speciale projectpagina.

Wat wilt u?
De wensen van de ondernemers, bevolking, maatschappelijke en marktpartijen spelen een belangrijke rol om te komen tot een zogenaamd Masterplan voor het centrum. Dit plan geeft in grote lijnen aan hoe de herinrichting van het centrum eruit gaat zien en hoe dit gerealiseerd kan worden. Voor de zomer organiseert de gemeente een vervolg op dit burgerdebat, zodat u ziet wat er met uw wensen en ideeën gedaan is.

Opzet van de avond
Voor dit burgerdebat is de gemeente op pad gegaan met fototoestel en filmcamera om te zien en horen wat u van het huidige centrum vindt. De beelden en filmpje worden aan het begin van de avond getoond en dienen ook als gesprekstof.
De deelnemers aan dit burgerdebat hebben daarna een actieve rol. Na een korte inleiding gaan de aanwezigen in groepen uiteen om na te denken over hoe het vernieuwde centrum eruit zou kunnen zien. Na deze workshops is er een gezamenlijke terugkoppeling en discussie en worden afspraken gemaakt voor het vervolgtraject.

Waarom een vernieuwd centrum?
Iedereen is het erover eens dat er wat moet gebeuren in het centrum van Brummen. Wat opvalt is dat de route en bereikbaarheid voor autoverkeer onduidelijk is, dat er winkelpanden leegstaan en dat er geen duidelijke loop in het winkelgebied is. Verder heeft het marktplein nu geen echte pleinfunctie, waar je elkaar ontmoet en het zomers lekker toeven op een terrasje is. De raad wil de voorzieningen in het centrum van Brummen concentreren en het centrum levendiger maken en versterken. Daarom heeft de raad besloten dat er een plan moet komen met maatregelen om het centrum een impuls te geven.