Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 9 maart 2009
Nummer: 10

Eerste Vathorst café biedt Plek Zat!

Hooglanderveen - Op woensdag 18 maart vindt het eerste Vathorst Café van dit jaar plaats, dit keer in het teken van jongeren waarbij extra aandacht zal uitgaan naar Plek Zat, een initiatief dat door de gemeente Amersfoort tot stand is gekomen.

Het project 'Plek Zat' geeft jongeren en buurtbewoners uit Vathorst de mogelijkheid om in hun wijk activiteiten en initiatieven te bedenken en uit te voeren. Geen idee is te gek en zo wordt de buurt nog leuker om te wonen!

Inmiddels zijn er een verschillende initiatieven opgestart, zoals TV Vathorst, de wijkmixtape, een fotoworkshop over Vathorst met 35 jongeren van het Vathorst College en het debat met het thema: "Misverstanden?! Jong en oud in Vathorst". Het debat wordt binnenkort voor alle buurtbewoners in Vathorst georganiseerd. De jongeren die deze ideeën hebben bedacht en opgezet, komen tijdens het Vathorst Café hierover iets vertellen, laten zien en horen.

Bezoekers voor het Vathorst Café zijn welkom in het I-centrum Vathorst aan de Veenslagen 2 tussen 17.30 en 20.00 uur. Zij krijgen gratis een hapje en drankje aangeboden. Het Vathorst Café wordt muzikaal opgeluisterd door de muziek en zang van het Jazz Team.

Vathorst Café
Het Vathorst Café is een activiteit van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) en heeft als doel bewoners van Vathorst en Hooglanderveen in contact met elkaar en met de medewerkers van OBV te laten komen. Daarnaast zijn ook zij die in Vathorst aan het werk zijn of belangstelling voor de nieuwe wijk hebben, hartelijk welkom het café te bezoeken. Het Vathorst Café kan bovendien prima als gelegenheid dienen om bepaalde onderwerpen aan de orde te stellen die in de wijk spelen, om er met medewerkers van OBV of medebewoners over te praten. Hoe meer bekend is wat er leeft, hoe meer daarop ingespeeld kan worden.

Plek Zat
Vanuit de behoefte van jongeren in Amersfoort is het concept 'Plek Zat' ontwikkeld. In het concept van 'Plek Zat' wil de gemeente Amersfoort dat de jongeren van elke wijk in Amersfoort een eigen plek hebben die zij naar eigen wens kunnen invullen. Belangrijk is dat het niet alleen een plek voor jongeren wordt maar ook van ander wijkbewoners. De visie van Plek Zat, komt samen in twee kernwoorden: Buurtparticipatie en duurzame ontmoeting. Doelgroep van het project 'Plek Zat Vathorst' zijn alle buurtbewoners in Amersfoort Vathorst, in het bijzonder jongeren in de leeftijd van 8 tot 23 jaar.



Gemeente Amersfoort