Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Boomfeestdag 2009 (persbericht 011, 2009)

Wethouder van Milieu F.J.A. Luijckx gaat de opening verrichten van de Boomfeestdag in Hoogezand-Sappemeer op woensdag 18 maart a.s om 10.00 uur. In Westerbroek gaan de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de Jan Ligthartschool aansluitend zogenaamd bosplantsoen planten.

De leerlingen zullen per tweetallen bosplantsoen gaan planten aan de Energieweg 20 (weg naast APW (Asfalt Productie Westerbroek) in Westerbroek, De locatie is opgedeeld in een aantal plantvakken waarin al plantgaten zijn voorbereid. Medewerkers van Trio-bedrijven assisteren de leerlingen met het planten. Na de opening door wethouder Luijckx lopen de leerlingen naar het toegewezen vak. Naar verwachting is de aanplant omstreeks 10.45 uur afgerond en is er voor de kinderen chocolademelk met koek. Bovendien krijgen alle leerlingen nog een leuk aandenken aan deze dag.

De gemeente doet mee aan de Boomfeestdag om kinderen kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. Zij kunnen dit vervolgens overbrengen op hun ouders cq. opvoeders én ze kunnen zich ook daadwerkelijk gaan inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur. Kinderen zijn de volwassenen van morgen en als zij het belang van bomen in de natuur inzien, gaan zij zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld. Er is gekozen voor het laten planten van een eigen boom, omdat dit nooit meer vergeten wordt!

Jaarlijks doen er in Nederland ongeveer 400 gemeenten, dat is 75 procent, mee aan de Boomfeestdag met in totaal ongeveer 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen. Boomfeestdag staat hiermee op de twaalfde plaats in de Top 20 van grootste landelijke evenementen.