Ingezonden persbericht


Uniek aanbod van het Katwijks Museum
Rondleiding van Kattenburg tot Katwijk

Het Katwijks Museum organiseert op woensdag 18 maart, zaterdag 28 maart, zaterdag 11 april en woensdag 15 april (alle om 15.00 uur) rondleidingen over de tentoonstelling 'van Kattenburg tot Katwijk'.

Sinds 3 februari en tot 3 mei is in het Katwijks Museum een tentoonstelling te zien over de kunstenaar H.W. Jansen (1855-1908) die tussen 1895 en 1906 een aantal zomers in Katwijk schilderde. De tentoonstelling Van Kattenburg tot Katwijk toont schilderijen van het vissersleven in Katwijk, havengezichten in o.a. Amsterdam, Antwerpen, Zierikzee en Enkhuizen, werven en stadsgezichten in verschillende steden. Van zijn buitenlandse reizen wordt ondermeer een groot schilderij uit Venetië getoond waar hij de San Marco op afbeeldde.

H.W Jansen speelde een grote rol in het kunstenaarsleven van zijn woonplaats Amsterdam waar hij jarenlang ook als voorzitter bij Arti et Amicitiae actief was. Na zijn dood raakten de schilder en zijn werk in vergetelheid.

De bijzondere tentoonstelling is het waard om te bekijken en het museum is van mening dat een rondleiding extra informatie geeft en daarmee meer plezier. Voor de rondleidingen kunt u zich opgeven via expo@katwijksmuseum.nl.

Bij de tentoonstelling is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen (E32,50) Het Katwijks museum is van dinsdag t/m zaterdag van 10-17 uur geopend. Zon- en feestdagen gesloten.
Toegang: volwassenen, E6,00 (incl. toeslag tentoonstelling) 65+, E5,00
Kinderen t/m 12 jaar E1,80
MJK, E1,00 (toeslag)
Rondleiding, E1,50

Noot voor de redactie,