Gemeente Teylingen

scholieren ruimen zwerfafval op

Week van Nederland Schoon: Teylingse scholieren ruimen zwerfafval op

12 maart 2009

Op woensdag 18 maart ruimen scholieren van basisscholen uit Sassenheim, Voorhout en Warmond de omgeving van hun school op. De gemeente Teylingen houdt deze opruimactie in het kader van de Week van Nederland Schoon.

Scholieren ruimen zwerfafval op

Teylingse scholieren ruimen op 18 maart 2009 vanaf 10.30 uur de omgeving van hun school op. De scholen die meedoen zijn de Springplank (26 kinderen) uit Sassenheim, de Alleman (20 kinderen) uit Warmond en de Regenboog, locatie Pieter van Slingerlandstraat (61 kinderen) uit Voorhout. Op iedere locatie is een wethouder aanwezig die het startsein geeft voor deze opruimactie.

De kinderen gaan in groepjes, onder begeleiding, in de omgeving van het schoolplein het aanwezige zwerfvuil opruimen. De medewerkers van de buitendienst van de gemeente zijn aanwezig om hen daarbij te helpen.

Om 11.30 uur komen de kinderen weer terug op hun schoolplein om te kijken hoeveel zwerfafval zij hebben ingezameld. Na afloop ontvangen alle kinderen een presentje. De actie is rond 12.00 uur afgelopen.

2009-03-12 Deelnemers zwerfafvalactie 2006

Aandacht voor zwerfafval

De gemeente Teylingen heeft gekozen voor een opruimactie met de scholen om kinderen zich meer bewust te laten zijn van hun omgeving en de rol van zwerfafval daarin. Het bewonersonderzoek dat de gemeente Teylingen momenteel uitvoert naar zwerfafval brengt het zwerfafval in Teylingen in kaart. Zo kan de gemeente gericht maatregelen nemen.

Iedereen kan meehelpen de leefomgeving schoon te houden door bewust om te gaan met afval en de moeite te nemen om afval niet op de grond te gooien. Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak!

Nederland Schoon
Van 16 maart tot en met 21 maart vindt voor de zevende keer de Week van Nederland Schoon plaats. Diverse gemeenten houden in deze week opruimacties, waarbij samen met burgers de omgeving schoon wordt gemaakt.