Gemeente Barendrecht

Nationale Boomfeestdag op De Draaimolen

BARENDRECHT (vrijdag 13 maart 2009) - Op woensdag 18 maart viert de openbare basisschool De Draaimolen (locatie Bachlaan) de Nationale Boomfeestdag. Tijdens de Boomfeestdag op De Draaimolen wordt het startsein gegeven voor het maken van plannen voor een nieuw en groener schoolplein. In Rotterdam hebben enkele basisscholen al een groen schoolplein. In Barendrecht heeft De Draaimolen de primeur. Wethouder Van Deursen is bij dit heuglijke feit aanwezig om een boom te planten.

Tijdens de Nationale Boomfeestdag krijgt de onderbouw les uit speciale lespakketten. De bovenbouw krijgt les over bomen van Marijke Hoenderbos, ecoloog en medewerker van de gemeente Barendrecht. Met de komst van wethouder Van Deursen om 10.00 uur start de Boomfeestdag op De Draaimolen officieel. Samen met groep 6-7 plant wethouder Van Deursen een boom. Hierna krijgen alle leerlingen een potje met aarde en zonnebloempitten, die ze gaan opkweken in de klas. De resterende tijd wordt besteed aan knutselen en het spelen van spelletjes met natuurlijke materialen.

Toekomstgerichte werkgroep
De werkgroep die zich met de plannen voor het nieuwe schoolplein bezighoudt, is opgericht door twee leerkrachten en twee ouders. De werkgroep werkt nauw samen met de gemeente. In de toekomst wil de werkgroep ook graag andere ouders en vooral leerlingen betrekken bij de ontwikkeling van een groener, uitdagender schoolplein. Het schoolplein kan ook ruimte gaan bieden aan kunst, cultuur en sport.

Nationale Boomfeestdag
De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkerend initiatief dat al meer dan 50 jaar bestaat. De afgelopen jaren is de gemeente Barendrecht een actieve deelnemer. Daarbij wordt ieder jaar samengewerkt met andere basisscholen in Barendrecht. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil door middel van de Nationale Boomfeestdag leerlingen van basisscholen de noodzaak van een gezonde, groene leefomgeving laten inzien. Voor meer informatie over de Nationale Boomfeestdag kijkt u op de website www.boomfeestdag.nl.


---


Noot voor redacties