Provincie Noord-Brabant

13 maart 2009

Landelijke viering in Eindhoven en Oirschot Brabant middelpunt Nationale Boomfeestdag 2009

Woensdag 18 maart staan bomen in de spotlichten tijdens de 53ste Nationale Boomfeestdag. De schijnwerpers staan ook gericht op de provincie Noord-Brabant. Want Eindhoven en Oirschot zijn dit jaar hoofdlocaties van de landelijke viering. Maar liefst twee op de drie Brabantse gemeenten doen mee. Eregast is ZKH Prins Hamzah bin al Hussein van Jordanië.

Gedeputeerde Ecologie Onno Hoes: "Bomen zijn van groot belang. Ze halen onder meer CO2 uit de lucht, maken het landschap mooi en zorgen voor een prettige leefomgeving. Bescherming, behoud en uitbreiding van het Brabantse Bomenrijk staan hoog op mijn agenda. Ik hoop dat vandaag in alle Brabantse gemeenten heel veel kinderen een boompje planten."

De aandacht voor bomen stopt niet als de boomfeestdag is afgelopen. Hoes wil permanent investeren in een groene provincie. Daarom richt hij een provinciale commissie op als onderdeel van de stichting Nationale Boomfeestdag. Die commissie coördineert in de toekomst initiatieven rond de Nationale Boomfeestdag in Noord-Brabant. De ambassadeur van de Nationale Boomfeestdag -Sandra Reemer- is daar blij mee: "Hoe meer structureel bewustzijn over en aandacht voor het bomenbelang, hoe beter." Meer informatie op www.brabant.nl/boomfeestdag.

Bij dit persbericht hoort een video.Deze video kunt u rechtenvrij en kostenloos gebruiken op uw eigen website, zij het met bronvermelding: provincie Noord-Brabant. Bekijken en downloaden kan via www.brabant.nl (banner Brabant in beeld of in kolom Laatste nieuws).