Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden 16 maart 2009

Loco burgemeester van Leeuwarden Gerrit Krol opent workshopdag `Kidz in Business' bij Stenden

Leerlingen van groep 7 en 8
leren ondernemen
aan de hand van koekjes-case

Op woensdag 18 maart 2009 organiseert Stenden SIFE Leeuwarden de workshopdag `Kidz in Business' voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Leeuwarder Koningin Wilhelminaschool.
Het doel van deze workshopdag is het bijbrengen van ondernemerschap. Wethouder en loco burgemeester van Leeuwarden Gerrit Krol opent de dag om 08.45 uur.

De workshopdag is een initiatief van Stenden SIFE Leeuwarden en wordt mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel, Friesland Campina, Stenden hogeschool en Stenden university hotel.

Over de workshop
De workshopdag begint met een introductie van de loco burgemeester van Leeuwarden, de heer Gerrit Krol. Tijdens de workshopserie die daarop volgt, worden de leerlingen meegenomen in het gehele ondernemerstraject. Voor deze dag is gekozen voor een koekjes-case, omdat dit het ondernemen erg tastbaar maakt.

De eerste workshop begint met de basis: het zelf bakken van de koekjes. Vervolgens gaat Workshop 2 in op de marketingvraag: hoe verkoop je dan die koekjes? Daarbij kunnen de leerlingen ook aan de slag met het maken van posters en flyers. In Workshop 3 wordt met echte ondernemers ingegaan op het onderwerp `verkooptechnieken' en kunnen de leerlingen de vuurproef ondergaan: het verkopen van de zelfgebakken koekjes.

De dag wordt afgesloten met het bekendmaken van de winnaar(s). De workshopdag vindt plaats op de Campus Site van Stenden hogeschool, Rengerslaan 8 in Leeuwarden en duurt van 08.30 tot 12.15 uur.



Ingezonden persbericht