Gemeente Moerdijk


18-03-2009: Moerdijk Schoon de lente in!


Met het oog op de komende lente en het samenvallen van een aantal grote landelijke milieuactiviteiten houdt de gemeente Moerdijk een milieuweek onder de naam Moerdijk Schoon de lente in! Samen met onder andere scholen, scoutinggroepen, organisaties en bedrijven worden bomen geplant, zwerfvuil geruimd en wordt er gewandeld voor water.
Allerlei activiteiten om lokaal aandacht te geven aan het groen, schoon, water en lucht binnen de gemeente Moerdijk.

Nationale Boomfeestdag
De week start op woensdag 18 maart met de Nationale Boomfeestdag. Op deze dag gaat een aantal scholen bomen planten. De Nationale Boomfeestdag is een jaarlijks terugkomende activiteit met als doelstelling kinderen van groep 7 (10 t/m 11 jaar) kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen.

Make a Difference Day
Ook in de milieuweek wordt aandacht besteed aan vrijwilligerswerk. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart is het Make a Difference Day (MADD). Twee dagen waaraan iedereen mee kan doen. Collegas, klasgenoten, buren, organisaties, vrienden, etc kunnen hun steentje bijdragen door zich een dag in te zetten voor vrijwilligerswerk.

Landelijke Opschoondag
Al meerdere jaren zet de gemeente Moerdijk zich actief in op de Landelijk Opschoondag en maakt zich hard om de strijd aan te gaan met het zwerfvuil. Deze activiteit valt dit jaar ook in de milieuweek op vrijdag 20 maart. In verschillende kernen in de gemeente wordt deze dag grondig opgeruimd.

Wereld Waterdag
Tijdens de milieuweek vraagt de gemeente Moerdijk ook aandacht voor het omgaan met waterschaarste. Op zondag 22 maart zijn er op het Milieueducatief Centrum (MEC) allerlei waterspellen te doen en is er een luistervoorstelling waarbij kinderen na het luisteren ook de wijk in gaan om buiten de natuur te beleven. Deze dag staat geheel in het teken van water.

Millennium Manifestatie Moerdijk
Als afsluiter van de milieuweek houdt de gemeente op woensdag 25 maart de Millennium Manifestatie Moerdijk. Deze manifestatie is ook dé start van de campagne die moet leiden tot de aansluiting van de gemeente Moerdijk bij de campagne Millennium Gemeente.

Wilt u meer informatie over Moerdijk Schoon de lente in! neem dan contact op met het Claire Dekkers van de gemeente Moerdijk via 0168 373600 of via claire.dekkers@moerdijk.nl.