Gemeente Zwolle

Ook bestuurs- en ontvangstruimte VSW Windesheim

Datum uitgave persbericht: 03/18/2009

De enige voetbalclub in Zwolle zonder eigen bestuurs- en ontvangstruimte wordt wat burgemeester en wethouders betreft uit de nood geholpen. Het college wil VSW Windesheim meehelpen bij het realiseren van zo´n voorziening bij de twee nieuwe kleedkamers voor de club.

VSW Windesheim maakt nu nog gebruik van het dorpshuis in Windesheim voor eigen vergaderingen, het ontvangst van tegenstanders en officials en om spelers zich te laten omkleden. Die situatie is niet ideaal. Dit najaar kan de voetbalclub een tweede speelveld in gebruik nemen, en daar horen ook nieuwe kleedkamers bij. VSW Windesheim groeit en heeft bovendien plannen voor G-voetbal en damesvoetbal.

Het college wil meewerken aan het verzoek van VSW Windesheim voor een eigen bestuurs- en ontvangsruimte

Om de vereniging de kans te geven volwaardig alle nieuwe ontwikkelingen te huisvesten, wil het college meewerken aan het verzoek van VSW Windesheim voor een eigen bestuurs- en ontvangstruimte. Daarvoor is een gemeentelijke bijdrage van EUR 100.000,- nodig. Dit bedrag komt bij de ruim
EUR 140.000,- die eerder beschikbaar gesteld is voor de twee nieuwe kleedkamers van de club.

Voorwaarde

Burgemeester en wethouders stellen als voorwaarde dat de extra ruimte ook gebruikt kan worden door andere verenigingen in het dorp. Het dorpshuis blijft voor de voetbalclub de kantinefunctie houden.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 18-03-2009 tot 17-04-2009