Nieuw in Vlaanderen: UTOPOLIS verwelkomt bezoekers voortaan ook via gsm

18/03/2009 13:35

UTOPOLIS BELGIUM

"Welkom! Download nu gratis de nieuwste filmtrailers"

Vanaf vandaag pakt de internationale bioscoopketen UTOPOLIS opnieuw uit met een primeur in de Belgische zalen: vanaf dan verwelkomt de bioscoop al haar bezoekers persoonlijk via de gsm met relevante filminfo, dankzij bluetooth. Met dit ecologische alternatief voor de traditionele flyer bevestigt UTOPOLIS zijn reputatie als trendsetter op technologisch gebied.

"Wij hechten in onze bioscopen veel aandacht aan een warm, welkom gevoel," legt Country manager Stijn Vanspauwen uit. "Dankzij bluetooth kunnen we elke bezoeker persoonlijk welkom heten en zijn of haar bioscoopervaring nog rijker maken. We willen mensen een optimale service bieden, door hen nog beter te informeren over het filmaanbod en hen relevante info geven op het moment dat zij dat wensen."

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden van de nieuwe technologie zijn eindeloos: bezoekers kunnen zowel complete filmtrailers rechtstreeks op hun gsm ontvangen, als flashy wallpapers en een overzicht van de nieuwste releases. Ook speciale aanbiedingen, acties en kortingsbonnen voor snacks in de candy corner behoren tot de mogelijkheden. Verstrooide bezoekers kunnen er zelfs aan herinnerd worden dat ze hun gsm moeten uitzetten voor de film begint.

Voor het project werkt UTOPOLIS samen met de firma Alterwave, pionier op het gebied van bluetooth-technologie en interactieve communicatie. In de inkomhal van al zijn Belgische vestigingen installeerde UTOPOLIS hotspots. Om gebruik te kunnen maken van de service, moet de bezoeker in de eerste plaats de bluetooth-functie op zijn gsm inschakelen, een draadloos protocol dat op de meeste gsm-toestellen beschikbaar is. Bij zijn eerstvolgende bezoek krijgt hij dan een sms-berichtje met de vraag of hij van de service gebruik willen maken. Antwoordt hij daar ja op, dan ontvangt hij voortaan bij het binnenkomen in de foyer een bericht met filminfo.

Momenteel ontvangt elke bezoeker die dat wil een trailer van een blockbuster die binnenkort in de bioscoop te zien is. UTOPOLIS kan de dienst volledig gratis aanbieden, aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van een provider om de berichten te versturen. Bovendien registreert het systeem welke gsm-toestellen al informatie hebben ontvangen: elke bezoeker ontvangt dus slechts één keer dezelfde content op zijn toestel.

Ecologisch

Met het bluetooth-initiatief, op dit moment nog een unicum in België, biedt UTOPOLIS een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele flyer of poster. De bioscoopketen zal trouwens meer en meer via digitale weg communiceren met zijn bezoekers.

UTOPOLIS is immers betrokken bij het Net TV project van Philips, een web tv platform waardoor eigenaars van de nieuwste generatie flatscreens van Philips met hun afstandsbediening zullen kunnen surfen naar een aantal entertainment- en informatiewebsites, waaronder die/een speciale site van UTOPOLIS.

Daarnaast werkt UTOPOLIS momenteel ook een website uit voor PDA's en gsm's waar bezoekers het programma en praktische info zullen kunnen raadplegen. De bioscoopketen heeft ook al langer een sms-dienst waarmee bezoekers vanuit de zaal eventuele technische problemen of overlast kunnen melden.

Met deze pioniersprojecten bewijst UTOPOLIS, de derde grootste cinemaketen in Vlaanderen, dat het sterk blijft inzetten op vernieuwing en koploper blijft op vlak van hoogtechnologische filmoplossingen.

Wenst u meer informatie over dit bericht?

Contacteer: Tanja Piessens op 0473/302 896 of via Tpiessens@utopolis.com

UTOPOLIS

Bioscoopketen UTOPOLIS is de Belgische tak van Utopia, een Luxemburgse groep die actief is in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Belgische vestigingen van UTOPOLIS zijn er in Aarschot, Lommel, Mechelen en Turnhout. www.utopolis.be.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel