Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Roep om meer efficiency en coaching in zorg
Welzorg biedt podium voor maatschappelijk debat tijdens ZorgTotaal

Tijdens de ZorgTotaal beurs in de Jaarbeurs in Utrecht hebben eindgebruikers, leveranciers en zorgverleners zich gezamenlijk uitgesproken voor meer efficiency en coaching in de zorgsector. De Welzorg Rondetafeldiscussie, onder leiding van Ria Bremer, bood een direct platform om met elkaar in debat te gaan en oplossingen voor actuele zorgthema's te bespreken.

Standaardisatie en innovatie hard nodig voor efficiencyslag Zowel (vertegenwoordigers van) eindgebruikers als zorgverleners wensen een snelle efficiencyslag in de hulpmiddelenbranche. Dit kan worden bereikt door meer innovaties te ontwikkelen en te gebruiken op het gebied van hulpmiddelen die zelfstandig functioneren bevorderen. Dit heeft zowel voordelen voor de eindgebruiker als de financier. Enerzijds kan de klant langer zelfstandig door het leven gaan, anderzijds betekent dit minder personele inzet. Dit is niet alleen goedkoper, maar verminderd ook de personele tekorten die de komende jaren voor de sector worden voorspeld. Efficiency kan tevens worden bereikt door meer standaardisatie. Producenten van hulpmiddelen worden opgeroepen met elkaar aan tafel te gaan en de techniek en bediening van hun producten gezamenlijk te gaan standaardiseren. De sector kampt met steeds lagere budgetten. Standaardisering van hulpmiddelen levert direct financieel voordeel op bij service & onderhoud, het instrueren van (eind)gebruikers en daardoor bij het effectiever inzetten van de hulpmiddelen.

Zorgcoach
Tijdens de discussie kwam de behoefte naar voren voor het instellen van een zorgcoach. Veel gebruikers die een zorghulpmiddel nodig hebben, komen vaak niet uit het woud van mogelijkheden en leveranciers. De discussiedeelnemers zouden de oplossing voor dit probleem zien in een 'onafhankelijke' zorgcoach die zorggebruikers persoonlijk en onafhankelijk adviseert over alle (financiële) mogelijkheden bij de aanschaf van een hulpmiddel. Ook hierdoor kunnen hulpmiddelen effectiever worden ingezet. Dat leidt mogelijk weer tot langere zelfstandigheid en dus minder maatschappelijke kosten.

Maatschappelijk debat
Aansprekende prominenten, politici, professionals uit vak, eindgebruikers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties bespreken tijdens de Rondetafeldiscussies op ZorgTotaal actuele zaken en oplossingen rondom thema's als 'verkeersveiligheid voor scootmobielgebruikers', doelmatige inzet van hulpmiddelen aan instellingen' en 'de klant aan het roer'. De discussies worden geleid door TV-presentarice en zorgdeskundige Ria Bremer. Welzorg biedt hiermee een inhoudelijk platform dat antwoorden geeft op prangende zorgvraagstukken anno 2009.

Welzorg op ZorgTotaal 2009
Tijdens de grootste vakbeurs voor professionals werkzaam in de zorgsector, ZorgTotaal 2009, introduceert Welzorg haar nieuwe beursconcept. Van 18 tot en met 20 maart biedt de nieuwe Welzorgstand ondermeer de Welzorg Business Netwerk Spot en dagelijks van 14:00u tot 15:00u een Welzorg Rondetafeldiscussie geleid door Ria Bremer met aansluitend het Welzorg Happy Hour. U vindt ons in hal 11 op standnummer 11.f074.

Over Welzorg Groep
De Welzorg groep is marktleider op het gebied van de verstrekking (distributie, service, onderhoud en verhuur) van mobiliteitshulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten in Nederland. De onderneming is ook actief in Denemarken en Zweden.

Noot voor de redactie (