Ingezonden persbericht


Persbericht

999 Games breidt reisspellenassortiment spectaculair uit ~ ontspannen op vakantie met de reisspellen van 999 Games ~

Almere, 19 maart 2009 - 999 Games heeft al jaren een groot assortiment spellen die speciaal geschikt zijn voor op reis. In 2009 komen er weer een paar bij. Zo is er voor vakantiegangers vanaf acht jaar Geharrewar in de Sushibar, een vlot dobbelspel, waarbij de geluksfactor voor de nodige spanning zorgt. Verder mogen het grappige blufspel Graantje de Voorste en de nieuwste kinderspellen Jakkiebak het Kaartspel en Kiekeboe niet in de koffer ontbreken. Voldoende nieuws om je tijdens de reis of op vakantie niet te vervelen!

In Japanse sferen...
Geharrewar in de Sushibar is de opvolger van het populaire reisspel Regenwormen. In dit vlotte dobbelspel vragen de kippen zich af waarom er altijd regenwormen en graankorrels op de menukaart staan. één van hen komt op het fantastische idee om Sushi aan hun dieet toe te voegen. Iedereen is direct enthousiast, alleen laat de kwaliteit nog wat te wensen over. Sushi met graten vinden de kippen namelijk maar niets.

De spelers dobbelen om zoveel mogelijk sushi te winnen. De dobbelsteenworp geeft verschillende mogelijkheden. Je kunt de sushi en/of graten van de tafel pakken of het op een oneerlijke manier doen en deze van de andere spelers stelen. Aan het einde van het spel moet een speler voor elk van zijn sushi ook een graat hebben. Het spel is afgelopen als alle fiches op zijn. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, wint het spel. De geluksfactor zorgt ervoor dat iedereen kan winnen. Het spel is geschikt voor twee tot vijf spelers vanaf acht jaar. Adviesverkoopprijs ¤ 12,995. Verwachte releasedatum: maart 2009

Het is eten of gegeten worden...
Graantje de Voorste is een bordspel voor 2 tot 6 spelers in compact formaat. Het is de bedoeling dat de spelers hun pluimvee inzetten om zoveel mogelijk graankorrels te eten. Met gedekte speelkaarten bieden de spelers op voedsel. Soms eisen ze alles voor zichzelf op, af en toe delen ze met elkaar of moet er om voedsel worden geduelleerd. Een vos kan het feest echter flink bederven. Hij houdt immers niet van graan, maar juist van een mals vogeltje. Een leuk gok- en blufspel met prachtige illustraties. Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Adviesprijs ¤ 11,95. Reeds beschiikbaar.

Ook ideaal voor op vakantie...
In het geheugenspel Kiekeboe zijn de spelers boeren, die constant vergeten waar zij hun bezittingen hebben verborgen. De spelers moeten, nadat ze de kaarten hebben gezien en deze weer omgedraaid zijn, roepen wat ze zojuist gezien hebben. Kiekeboe is een leuke variant op Memory en staat garant voor vele gezellige uurtjes! Het spel is geschikt voor twee tot acht spelers vanaf zes jaar. Adviesverkoopprijs ¤ 9,95. VVerwachte releasedatum: maart 2009

In Jakkiebak het Kaartspel krijgt iedere speler een hand met kaarten waar plaatjes van vogels en wormen op afgebeeld staan. Op de tafel worden twintig kaarten met dezelfde afbeeldingen als op de handkaarten gedekt neergelegd. De spelers moeten tussen de kaarten op tafel de kaart vinden die identiek is aan hun handkaart. Wie als eerste al zijn handkaarten kwijt is, wint. Maar pas op: op tafel liggen ook twee kippenkakkaarten. Als je deze omdraait, ben je de pineut en krijg je kaarten van je medespelers. Het spel is geschikt voor twee tot zes spelers vanaf vijf jaar. Adviesverkoopprijs ¤ 9,95. Verwachte releasedatum: maart 2009.

Niet vergeten in te pakken...

Eerder introduceerde 999 Games de volgende reisspellen:
* De Kolonisten van Catan - het DDobbelspel (meer...) * Carcassonne - reiseditie (meer...)
* De Kolonisten van Catan - mini-editie (meer...)
* Regenwormen (meer...)
* Hippe Kippen (meer...) * Wollie Bollie (meer...)
* Minoes 'Kat in de Zak' (meer?)
* Rupsen Race (meer...>)

Alle reisspellen van 999 Games zijn van hoogwaardige kwaliteit en voordelig geprijsd met adviesverkoopprijzen tussen de ¤ 8,95 en ¤ 14,95.

###

Over 999 Games
Sinds 1990 is 999 Games in de Benelux actief als distributeur van spelproducten. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich van ouderwetse spellen onderscheiden door eerste klas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig gebruik van hergebruikte materialen. De spellen kenmerken zich door interessante, vaak historische onderwerpen. Bekende titels van 999 Games zijn: De Kolonisten van Catan, Carcassonne, Regenwormen, Elfenland, Boonanza, Halli Galli en Machiavelli. Meer informatie over de producten van 999 Games is te vinden op www.999games.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie (