Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 21 maart 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Zaterdag 21 maart 2009 is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De hele uitzending is daarom aan dit thema geweid.

Journalist Özkan Gölpinar neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Een onbekende belster veroorzaakte vorige week paniek in Amsterdam. Het terrorisme-alarm ging af en politie en justitie grepen in. Het gevolg was dat zeven onschuldige mensen opgepakt werden. Wat houdt de terrorismewetgeving precies in en: biedt het gewone recht dan niet afdoende bescherming? Rick van Amersfoort van Buro Jansen & Janssen vertelt er meer over.

Igor Boog is onderzoeker bij het landelijk bureau ter voorkoming en bestrijding van discriminatie, Artikel 1. Hij schetst hoe moslims in Nederland discriminatie ervaren en wat zij ertegen kunnen doen.

Samira el-Kabir is werkzaam in het onderwijs en ondervond discriminatie aan den lijve. Zij adviseert slachtoffers met klem om aangifte te doen.

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) komt in actie tegen discriminatie op internet. Tijdens de recente oorlog in Gaza kwamen er op een dag honderden meldingen binnen. Directeur Niels van Tamelen vertelt.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.