Gemeente Leeuwarden

Welkom op Leeuwarden.nl


Burgemeester en kinderburgemeester vertellen over democratie

Bron: Gemeente Leeuwarden (19-03-2009)

Woensdagmorgen 18 maart bezochten burgemeester Ferd Crone en de kinderburgemeester Lilian Dijkhoff, samen met raadslid Gea Dames, groep 7 van de Sint Thomasschool. In het kader van de Kinderraad vertelden zij de leerlingen over democratie en (lokale) politiek. De kinderen konden op hun beurt weer vragen stellen aan de burgemeester Crone. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. De vragen gingen niet alleen over de Kinderraad en het besturen van de stad, maar hadden ook een persoonlijk karakter. Zo kon de burgemeester ook antwoord geven op vragen als `Gaat u ook op vakantie?', `Hoeveel verdient u?' en `Vindt uw vrouw het niet erg dat u altijd gebeld wordt?'.
De Kinderraad is een initiatief van de Leeuwarder gemeenteraad. Eind mei zullen leerlingen van een zestal scholen in Leeuwarden weer meedoen aan de Kinderraad. Tijdens deze speciale jaarlijkse Kinderraadsvergadering wordt gedebatteerd over een aantal voorstellen die door de kinderen zelf is bedacht en gepresenteerd. Het winnende voorstel wordt ook daadwerkelijk gerealiseerd. Ook wordt er de nieuwe kinderburgemeester gekozen.
In de aanloop naar de Kinderraad bezoeken de burgemeester en de kinderburgemeester, samen met CDA-raadslid en mede-initiatiefnemer van de Kinderraad Gea Dames, een aantal scholen.