LLiNK
Rotterdam, 19 maart 2009
-PERSBERICHT-

Floortje Dessing en Froukje Jansen weg bij LLiNK

LLiNK heeft vandaag in goed overleg afscheid moeten nemen van twee van haar presentatrices: Floortje Dessing en Froukje Jansen. Door de financiële problemen waar LLiNK in terecht is gekomen, is LLiNK genoodzaakt forse bezuinigingen door te voeren. Om de omroep weer financieel gezond te maken worden onder meer veel tijdelijke contracten van personeelsleden niet verlengd. Ook een programma als 3 op Reis kan in de huidige vorm niet meer door de omroep worden gefinancierd. De omroep die zich inzet voor een betere wereld moet voor 1 april nog 6.680 leden werven om haar voortbestaan veilig te stellen.

Tanja Lubbers: 'We vinden het heel erg jammer dat we van deze twee vakvrouwen afscheid moeten nemen. Ze hebben zich de afgelopen jaren keihard voor LLiNK ingezet, en ook daarvoor wil ik ze bijzonder bedanken!' Floortje Dessing: 'Ik vind het jammer dat ik een enthousiaste club als LLiNK op zo'n belangrijk moment moet verlaten. Ik heb twee fantastische seizoenen 3 op Reis mogen maken, maar doordat er nu fors bezuinigd moet worden vind ik het meer dan logisch dat we afscheid van elkaar nemen. Het feit dat ik nu niet meer in vaste dienst ben bij LLiNK betekent overigens niet dat ik het gedachtegoed van LLiNK niet meer uit zal dragen.' Froukje Jansen: 'Het is zeer betreurenswaardig dat we op deze wijze afscheid van elkaar moeten nemen. Desalniettemin hoop ik natuurlijk wel dat LLiNK de 150.000 leden haalt en in het publieke bestel blijft.'

Floortje Dessing
Floortje werkt sinds 2007 voor omroep LLiNK. Voor de omroep heeft ze twee seizoenen 3 op Reis gepresenteerd en voerde ze de eindredactie van het programma. In het eerste seizoen reisde zij van Amsterdam naar het koninkrijk Bhutan over land. In het tweede seizoen, dat net is afgelopen, reisde de presentatrice over land en over zee van Amsterdam stad naar Amsterdam eiland. Met het programma 3 op Reis wil LLiNK laten zien dat duurzaam reizen verder gaat dan alleen het kiezen van vervoer. Juist door andere culturen en diverse lokale initiatieven te laten zien draagt LLiNK bij aan een brede informatiebehoefte die er heerst onder mensen die zich afvragen hoe zij duurzamer kunnen reizen, waarbij ook de lokale bevolking kan profiteren van toerisme.

Froukje Jansen
Froukje Jansen presenteert sinds 2006 diverse programma's voor LLiNK. Ze begon met het programma LLiNK op Reis. Hierna presenteerde ze samen met Edo Brunner en Marcel van der Steen vier seizoenen lang LLinke Soep TV. Hierin ondervroeg zij heel bekend Nederland naar hun groene leven. In 2008 verzorgde ze samen met Marc de Hond de presentatie van Expedition Unlimited waarin vijf modellen en gehandicapten aan elkaar werden gekoppeld en opdrachten moesten vervullen. Ook presenteert Froukje naast Floortje 3 op Reis. In De ConsuMinderman is Froukje nog twee afleveringen te zien wanneer ze BN-ers naar hun persoonlijke eco-ergernis vraagt.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.

---------------------------------------------
Noot voor de redactie,