Politie Zeeland


---


W-571-2009 Rijbewijs ingenomen van Vlissinger
Door de politie is donderdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een 48-jarige Vlissingen omdat hij onder invloed van alcohol op zijn scooter reed.
Op de Bossenburghweg in Vlissingen kreeg de 48-jarige bestuurder een stopteken en moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd.

O-572-2009 Aanrijding in Kruiningen
Bij een aanrijding zijn donderdagmiddag twee auto's beschadigd geraakt.
Een 77-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal kwam aanrijden uit de richting van de Stationsweg. Op de kruising met de Oude Rijksweg/N289 verleende hij geen voorrang aan een 64-jarige automobilist uit Goes. Bij de aanrijding die volgde, raakte niemand gewond. Beide auto's raakten beschadigd en moesten worden weggesleept.

W-573-2009 Diefstal uit kantoorpand, Middelburg
Tussen woensdag 17.00 en donderdag 07.45 uur zijn er goederen weggenomen uit een kantoorpand aan Park Veldzigt.
Uit het pand werden computer- en beeldapparatuur weggenomen met een nog onbekende waarde.

Z-574-2009 Inbraak in clubgebouw, Axel
In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een clubgebouw aan de Justaasweg.
Een voorbijganger zag vanmorgen rond 08.00 uur dat een ruit van het gebouw was vernield. De politie kwam hierna ter plaatse. Uit onderzoek bleek dat uit het pand een nog onbekend geldbedrag was weggenomen. Braakschade is onbekend.

W-575-2009 Verkeerscontrole in Vlissingen
Bij een verkeerscontrole in Vlissingen, donderdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur, werden 27 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens deze controle werd met name gelet op voertuigen waarmee op het eerste gezicht of gehoor iets niet in orde leek.
Door agenten op de motor werden zowel auto's als bromfietsen uit het verkeer gehaald en gedirigeerd naar een controleplaats op het Baskensburgplein. Daar werd het betreffende voertuig nader bekeken. Dit heeft het volgende resultaat gehad:
5x Overschrijding (uitlaat-)geluid
5x Overschrijding snelheid bromfietsen op de rollentestbank
5x Kentekenbewijzen ingevorderd wegen technisch gebreken
1x Gevaarlijk rijgedrag (weely op bromfiets)
1x Ontbreken uitlaatinrichting
1x Negeren rood verkeerslicht
1x Weigeren mee te rijden naar een plaats van controle
2x Niet voldoen aan helmplicht
1x Gordelplicht
4x Te donkere ruiten
1x Gladde band(en)
Eén scooter werd in beslag genomen omdat de eigenaar voor de derde keer met deze opgevoerde bromfiets reed die tevens teveel geluid produceerde.