Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 maart 2009

Wie is de beste Europese webpoliticus?
Online verkiezing van beste Europese webpoliticus

Welke kandidaat voor het Europees Parlement presenteert zich het beste op internet? Politici die op internet campagne voeren, dingen op www.bestewebpoliticus.nl in vijf categorieën mee naar de status van beste Europese webpoliticus van Nederland. Sinds 16 maart nomineert de Nederlandse kiezer online verschillende kandidaten. Na de nominatieronde zullen het publiek en een vakjury vanaf 20 april de winnaar bepalen. De feestelijke prijsuitreiking is op vrijdag 29 mei. Dan is duidelijk wie de nieuwe Boris van der Ham of Sabine Uitslag is. Zij waren in 2006 na een intensieve campagne de winnaars van de Beste Webpoliticus.

Internet onmisbaar voor campagnes
Kiezers oriënteren zich steeds vaker via internet op standpunten van partijen en op de verkiesbare politici. Met Barack Obama als lichtend voorbeeld is internet een onmisbaar campagnemedium geworden voor politici. Zij proberen dan ook op uiteenlopende wijze aandacht te krijgen voor hun boodschap: uitnodigingen voor Hyves, weblogs, tweets op Twitter en YouTube-filmpjes worden allemaal ingezet om de kiezer te bereiken.

Verloop van de verkiezing
De website bestewebpoliticus.nl is op 9 maart online gegaan. Uit een longlist kunnen de bezoekers webpolitici nomineren in twee categorieën:


1. Beste webpoliticus

2. Slechtste webpoliticus

Na de nominatieronde is de shortlist bekend. Vanaf die dag zijn er in elke categorie 5 kandidaten verkiesbaar. Iedereen kan tot vrijdag 22 mei per categorie zijn stem uitbrengen. Op vrijdag 29 mei maken wij tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaars bekend. Dan worden de juryprijzen uitgereikt. Ook een vakjury kiest de beste webpolitici. Dat gebeurt in de volgende categorieën:


1. Beste webpoliticus

2. Beste website

3. Beste politieke weblog
Einde persbericht
---

Belangrijke data:
Datum Gebeurtenis Maandag 16 maart 2009 Start nominatieronde Vrijdag 10 april 2009 Sluiting nominatieronde Maandag 20 april 2009 Start verkiezing "Beste webpoliticus" Dinsdag 26 mei 2009 Laatste dag verkiezingen Vrijdag 29 mei 2009 Feestelijke bijeenkomst met uitslag van de publieksprijzen en juryprijzen



Ingezonden persbericht