KNSB


Kan Knegt Kerstholt van vierde nationale titel afhouden? publicatie: 19-3-2009


Zoetermeer (KNSB) - Dat Sjinkie Knegt voor niets en niemand bang is, bewees hij afgelopen week opnieuw tijdens de WK Teams in Heerenveen. Komend weekeinde tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Zoetermeer is hij dan ook de belangrijkste concurrent voor Niels Kersholt, die zijn vierde titel op rij kan pakken. Annita van Doorn gaat in het Silverdome voor haar eerste Nederlandse titel.

Drievoudig Nederlands kampioen Kerstholt kan voor de vierde keer op rij tot nationaal kampioen worden gekroond. Knegt zal daar zeker niet zomaar genoegen mee. Van de jongste rijder uit de stal van bondscoach John Mornroe mag verwacht worden dat hij de aanval inzet op Kerstholt. De 19-jarige junior kent een sterk schaatsseizoen. Hij legde bij de wereldbekerfinale in februari beslag op een Olympische nominatie op de 1000 meter en eindigde bij de WK op deze afstand als zevende. Het belooft dan ook een spannende strijd te worden, waar mogelijk ook de andere rijders uit de nationale selectie zich mee kunnen gaan bemoeien.

Bij de dames is Annita van Doorn favoriet voor de titel. De Nieuwegeinse verdiende zich dit seizoen nominaties op de 500 en 1000 meter. Van Doorn wist nog niet eerder een Nederlands kampioenschap naar zich toe te trekken, bij de vorige twee edities van het kampioenschap ontbrak ze. Ook Jorien ter Mors kan mogelijk een gooi doen naar het hoogste treetje. De 19-jarige juniore liet in eigen huis zien weer sterk te rijden.

Programma NK shorttrack:
Zaterdag 21 maart 10.00 uur : 1500 en 500m, halve finales aflossing Zondag 22 maart 10.30 uur : 1000m en superfinale 3000m, finale aflossing, huldiging