Gemeente Noordwijkerhout

9/2/2009 - Rijvaardigheidsrit voor 50+ automobilisten

Op donderdag 19 maart 2009 wordt de rijvaardigheidsrit voor 50 plussers georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Noordwijkerhout, Noordwijk, Teylingen. Een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops geven automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht in de eigen rijvaardigheid. Daar waar het nodig is, krijgt de seniorautomobilist - geheel vrijblijvend - advies met betrekking tot bestaande problemen.

De rijvaardigheidsrit is bedoeld om 50 plussers inzicht te verschaffen in het eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de ouderen ongeveer een half uur rijden, in de eigen auto. Het gaat daarbij niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen.

Aansluitend wordt in een aantal workshops het gezichtsvermogen, het reactievermogen en de bewegingsactiviteiten getest. Vaardigheden die uitermate relevant zijn en in het verkeer centraal staan. Ook zal worden ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom de rijvaardigheidsrit voor 50 plussers is een gevarieerd programma waarin vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod komen.

Met de onderstaande bon kunt u zich opgeven voor de rijvaardigheidsrit op donderdag 19 maart 2009 in De Schelft in Noordwijkerhout. U kunt zich opgeven voor de ochtend of de middagsessie. De ochtend duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur en de middag duurt van 12.30 uur tot 16.00 uur. Kosten bedragen EUR 15,-.

Voor meer informatie kunt u op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met mevr. E. Dionisio, tel. (071) 3660 000 of via de e-mail, e.dionisiovanerk@noordwijk.nl. Ook kunt u terecht bij dhr. M. Luijnenburg, gemeente Noordwijkerhout, tel. (0252) 343737.