Gemeente Assen


Rijvaardigheid testen als vijftig plusser?

Maandag 9 februari 2009

De stichting BROEM, het Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit, organiseert weer de jaarlijkse Broemrijvaardigheidsrit 50+.

Naast een rijvaardigheidsrit in uw eigen auto, kunt u meedoen aan workshops. Hierin worden uw rijvaardigheid, kennis, reactiesnelheid, gehoor en gezichtsvermogen getest. Bij de theorie komen verkeerskennis en inzicht aan bod. Examen doen hoeft niet, en u houdt uw rijbewijs!

Programma:

Workshop: 19 maart
Testen van kennis, gezichtsvermogen, gehoor en reactiesnelheid. .

Theorie: 19 maart
Bespreken verkeersregels en verkeerstekens aan de hand van dia's. Verder: verouderingsverschijnselen in relatie tot verkeersdeelname. U krijgt naslagwerk en kunt een verkeersboekje kopen.

Rit in eigen auto op 26 maart
U maakt een rit van 45 minuten onder leiding van een rij-instructeur. Na afloop krijgt u een ritverslag.

Opgeven: kan tot 26 februari bij de heer D.H. Stoppels. Wagnerlaan 6, 9402 SG Assen, telefoon 342960 of per mail: doekestoppels@12move.nl. Kosten: 21 euro.

Bij opgave vermelden: naam, adres, postcode, woonplaats, leeftijd, telefoonnummer en of u lid bent van een ouderenbond (deze noemen).

Het Overleg Samenwerkende Ouderenbonden organiseert de ritten in samenwerking met VVN, de Gemeente Assen en Univé als sponsor. Het doel is om ouderen een kans te bieden hun vaardigheden op te frissen om veilig te kunnen blijven deelnemen aan het verkeer.

Ook als inwoner van de gemeenten AA en Hunze, Midden Drenthe en Tynaarlo bent u van harte welkom.