Onderwijsbond CNV

11 februari 2009

Uinodiging symposium Alle Taal Centraal 2009

Categorie: Nieuws CNV Schoolleiders, Algemeen nieuws

In vervolg op onze e-mail van oktober 2008 nodigen wij u uit om u in te schrijven voor het symposium Alle Taal Centraal 2009 dat op 19 maart 2009 in het Evoluon in Eindhoven wordt gehouden. We bieden onze deelnemers een gevarieerd programma met vele presentaties, waarmee ieder zijn of haar kennis en vaardigheden op het gebied van ernstige spraaktaal en/of gehoorproblemen en vormen van autisme kan verbreden en verdiepen. Doelgroepen van het symposium zijn mensen die in de zorg en in het (regulier) onderwijs werken.

Werkzaam in de zorg
Voor psychologen, orthopedagogen, audiologen, logopedisten en medewerkers uit de eerste en tweedelijns gezondheidszorg: actuele informatie over de verschillende kennisgebieden, nieuwe methodes, veel praktische handvatten waarmee de deelnemer direct aan de slag kan.

Zorg en onderwijs
Beleidsmakers uit de zorg en het onderwijs, medewerkers van de Permanente Commissie Leerlingenzorg bieden we nuttige informatie en toelichting vanuit verschillende perspectieven op de indicatiestelling voor onderwijs in een Cluster II school.

Onderwijs
Voor intern begeleiders, remedial teachers, leerling- en zorgcoördinatoren is veel achtergrondinformatie te halen over de problemen van een leerling met communicatieproblemen, bijvoorbeeld een vorm van autisme, en tips om deze leerling op een goede manier te begeleiden, maar ook de groep te leren hoe ze het beste met deze klasgenoot kunnen omgaan.

Daarnaast geeft De Taalbrug de deelnemers een kijkje in de keuken van het Cluster II onderwijs en licht de dienst Ambulante Begeleiding toe op welke wijze zij het regulier onderwijs kan helpen om een leerling met een `rugzakje' te begeleiden.

U bent van harte welkom op dit symposium!

Kijk op www.alletaalcentraal.nl voor meer informatie en inschrijven.

Hanneke Bastiaans
symposiumorganisatie

SINT MARIE
Postbus 1447
5602 BK EINDHOVEN
Castiliëlaan 8
5629 CH EINDHOVEN

T (040) 264 70 04
M (06) 3044 0559
F (040) 264 70 70
Ik ben bereikbaar op ma, di, woe en do

---