Provincie Flevoland

Stichting Kunstraad Dronten wint Lelyprijs

Op 19 maart reikt Commissaris van de Koningin Leen Verbeek de Lelyprijs 2009 uit aan de Stichting Kunstraad Dronten. Deze stichting draagt bij aan het cultureel bewustzijn van de inwoners van Dronten door hen kennis te laten maken met alle vormen van kunst.

De Lelyprijs is ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen of organisaties die zich bijzonder onderscheiden hebben op het gebied van de cultuur/natuur in Flevoland. De Lelyprijs, een kunstwerk ontworpen door de Lelystadse kunstenaar Jeroen Stok geeft de inzet van maar ook de waardering voor de prijswinnaars vorm.

De prijs gaat vergezeld van een geldbedrag van EUR 2.500,-, in overleg met het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland, te besteden binnen het werkveld van de prijswinnaar. Voorafgaand aan deze prijsuitreiking vergadert het bestuur over de ingediende aanvragen voor een financiële bijdrage voor cultuur en natuurprojecten in Flevoland. Deze aanvragen kunnen tot 2 maart ingediend worden. Meer informatie (en een aanvraagformulier) is verkrijgbaar op
www.cultuurfonds.nl of bij PBC Flevoland, tel. 0320-265285 of via de mail: fl@cultuurfonds.nl.