Gemeente Valkenswaard

Conferentie 'Samen er op af'

Conferentie 'Samen er op af'

De gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre hebben zich als doel gesteld het gebruik van inkomensvoorzieningen voor inwoners met een laag inkomen te stimuleren om zo de armoede te kunnen bestrijden, onder het motto "Mensen met minder verdienen meer!"

Eén van de meest doeltreffende manieren om het gebruik van voorzieningen te stimuleren, is het samenwerken met professionele- en vrijwilligersorganisaties die regelmatig contact hebben met inwoners met een laag inkomen. De gemeenten vinden het belangrijk dat deze organisaties op de hoogte zijn van de inkomensvoorzieningen. Het passief voorlichten door organisaties (brochures die te vinden zijn bij de ingang van de organisatie) is niet voldoende, maar juist actieve voorlichting is van belang om het gebruik van inkomensvoorzieningen te bevorderen.

Initiatieven

De gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre hebben daarom een aantal initiatieven genomen om samen met intermediairs aan de slag te gaan. Deze initiatieven willen wij graag tijdens de conferentie "Samen er op af!" presenteren. Daarnaast willen de gemeenten graag met u in gesprek over hoe samenwerking het beste vormgegeven kan worden om ons doel te bereiken. De conferentie is bedoeld voor medewerkers en vrijwilligers van professionele- en vrijwilligersorganisaties die regelmatig in contact komen met inwoners met een laag inkomen.

Datum en locatie

De conferentie "Samen er op af!" wordt gehouden in Zalencentrum 't Hazzo, Trolliuslaan 7 te Waalre op donderdag 19 maart van 12.15 uur tot 17.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. U kunt een aanmeldformulier opvragen en retour sturen tot uiterlijk 2 maart aanstaande. Een bevestiging van uw aanmelding en een uitgebreid programma krijgt u begin maart opgestuurd.

Meer informatie

De conferentie "Samen er op af!" wordt georganiseerd door het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen van de gemeenten Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre. Voor vragen over de conferentie of het opvragen van aanmeldformulieren kunt u contact opnemen met Lilian Sweens op telefoonnummer 040 - 2083518 of per e-mail lsw@valkenswaard.nl.