Gemeente Edam-Volendam

Dag van de Leerplicht op donderdag 19 maart 2009

Poster School bekijk ´t eens anders Donderdag 19 maart 2009 is het de Dag van de Leerplicht. Op deze dag is er extra aandacht voor het naleven van de regels van de Leerplichtwet. De gemeente Edam-Volendam hecht grote waarde aan de leerplicht en doet daarom ook mee aan deze landelijke actiedag.

Het thema in 2009 is School? Bekijk 't...eens anders!

Deze hele dag staat de leerplicht centraal. Niet door met het vingertje te wijzen, maar door middel van positieve aandacht leerlingen, ouders en scholen te attenderen op het recht om jezelf te ontwikkelen via onderwijs en het nut van een diploma.

Alle leerlingen in het basisonderwijs ontvangen op school een ansichtkaart met aan de voorkant stickertjes die in een vriendenboekje of agenda kunnen worden geplakt. De stickertjes laten aan de ene kant poppetjes zien van de Dag van de Leerplicht en aan de andere kant informatie over de leerplicht.

De leerlingen van het voortgezet onderwijs ontvangen ook op school een ansichtkaart met informatie over leerplicht en de kwalificatieplicht. Tevens bestaat er voor hun de mogelijkheid om aan een prijsvraag mee te doen door het bedenken van een slogan. In de slogan moeten de leerlingen aangeven wat zij van het "leerrecht" vinden. De slogan voorzien met naam en adres van de leerling moet vóór 5 april 2009 worden doorgemaild naar leerplicht.rmc@edam-volendam.nl. De inzender van de leukste slogan wint een trendy iPod wekker! (exclusief iPod). Er zijn twee iPod wekkers beschikbaar een voor de leerlingen van de S.G. Triade en een voor de leerlingen van het Don Bosco College.