Gemeente Geertruidenberg


Dag van de leerplicht

Op 19 maart vindt voor de 6e keer de Dag van de Leerplicht plaats, met als thema School? Bekijk 't...eens anders! Tijdens deze dag staan alle leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het feit dat kinderen in Nederland naar school mogen om zich te ontwikkelen.

Scholen en leerplichtambtenaren organiseren in het hele land acties rondom het thema School? Bekijk `t.... eens anders! In de gemeente Geertruidenberg bestaat dit uit:

De basisscholen ontvangen posters. De scholen worden verzocht op de dag van de leerplicht even stil te staan bij het recht op onderwijs. De kinderen ontvangen een boekenlegger.

Het Dongemond College ontvangt ook posters en boekenleggers. Daarnaast komt er een speciale actie. Hierbij worden leerplichtige jongeren en hun ouders/verzorgers eraan herinnerd dat de jongeren op tijd naar school moeten komen.

Volgens de huidige leerplichtwet zijn kinderen verplicht naar school te gaan vanaf hun 5e tot en met het schooljaar waarin ze 16 worden (volledige leerplicht). Daarna geldt de kwalificatieplicht. Dit betekent dat alle jongeren tot hun 18e verjaardag onderwijs moeten volgen, tenzij ze een startkwalificatie hebben. Een startkwalificatie is een havo-, vwo- of mbo2-diploma. Meer informatie: www.dagvandeleerplicht.nl.