Gemeente Almere

Persuitnodiging: Almeerse jeugdconferentie 2009 `Samen OKé?!'

12-03-2009

Op donderdag 19 maart vindt in het Topsportcentrum de Almeerse Jeugdconferentie `Samen OKé?!' plaats. Deze conferentie is een jaarlijks terugkerend evenement voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met kinderen en het gezin in Almere.

Dit jaar staat de jeugdconferentie in het teken van de verspreiding van het OKé-punt over geheel Almere. Het doel van de conferentie is collega's uit eigen en andere stadsdelen ontmoeten, ervaringen uitwisselen en oefenen met het systeem van zorgcoördinatie en samenwerking.

Samen in de spiegel kijken
Drie jaar geleden stelde de gemeente zich het doel om snelle, effectieve en voldoende hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders te bieden, In de afgelopen tijd hebben de professionals in Almere en de gemeente veel in beweging gezet om dit doel te bereiken. Om vast te stellen of dit doel bereikt is, wordt er momenteel een evaluatie uitgevoerd. De eerste bevindingen van deze evaluatie worden tijdens de conferentie met de aanwezige professionals gedeeld.

Informatiemarkt
Tijden de lunch kunnen de deelnemers van de jeugdconferentie een informatiemarkt bezoeken. Op deze markt staan verschillende Almeerse instellingen die onderdeel zijn van het OKé-punt. De markt is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en beter op de hoogte te raken van elkaar's activiteiten.

Trofee
Ook dit jaar wordt de OKé-trofee weer uitgereikt aan het stadsdeel dat het afstemmingsspel wint. In de middag vindt dit spel plaats en wordt gespeeld door de verschillende stadsdelen. Het spel kan gewonnen worden door goed samen te werken en de afstemming te zoeken. Wethouder Johanna Haanstra reikt aan het einde van de dag deze OKé-trofee uit.