Gemeente Krimpen aan den IJssel


Raadscommissie Samenleving op 19 maart 2009 om 20.00 uur

Agenda

1. Verordening Wet Inburgering 2009
De Wet Inburgering is gewijzigd als het gaat om doelgroep, examenmogelijkheden en de inhoud van de voorziening. Geadviseerd wordt de raad voor te stellen om te kiezen voor een vaststellingenstelsel en de verordening 2007 te actualiseren.


2. Verordening leerlingenvervoer 2009
De VNG heeft haar modelverordening Leerlingenvervoer aangepast. Geadviseerd wordt de verordening leerlingenvervoer aan te passen overeenkomstig de wijzigingen van de VNG en de praktijkervaringen binnen de gemeente Krimpen aan den IJssel. Dit kan door de verordening leerlingenvervoer 2007 te vervangen door de verordening 2009.


3. Begroting 2009 van de stichting OPOCK
Geadviseerd wordt de begroting 2009 van de OPOCK ter goedkeuring aan de raad aan te bieden. Ook wordt geadviseerd de bruidschat van EUR 20.600,- in verband met de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs, betaalbaar te stellen.


4. Integraal Jeugdbeleid
De startnotitie "Ruimte voor de Jeugd" geeft inzicht in wat de gemeente wil met het jeugdbeleid. Deze notitie geeft een bijdrage aan de discussie met de partners en dient ook als informatienota voor de raad. Na een of meer bijeenkomsten met de partners wordt de raad een adviesnota integraal jeugdbeleid aangeboden.

Krimpen aan den IJssel