Gemeente Rotterdam

De gemeenteraad debatteert deze vergadering op hoofdlijnen over het plan van aanpak kredietcrisis. Daarnaast komen nog enkele andere punten aan de orde. Lees verder of bekijk de agenda voor meer informatie.

Het college stelt zes speerpunten voor waarmee ze Rotterdam en haar inwoners door de economische crisis wil loodsen en er straks als sterke en duurzame stad wil uitkomen. Het gaat daarbij om 123 miljoen euro aan versnelde investeringen in 2009. De raad besloot al eerder op voorstel van het college 200 miljoen euro ter beschikking voor grondaankopen voor bouwprojecten.

De gemeenteraad vergadert daarnaast over onder andere de uitwerking van de autovrije zondag/city lounge 2009, het rapport van de Rekenkamer Rotterdam Controleer uw budget' en het voorstel inzake de uitwerking van de inkomensladder in het kader van het plan van aanpak Maatschappelijke Opvang en wijziging van de Verordening toeslagen en verlagingen Wet werk en bijstand.

Naar verwachting wordt de toelichting van de CDA-fractie over het opzeggen van het vertrouwen in wethouder Geluk aan het begin van de vergadering aan de agenda toegevoegd.

Live uitzending
De raadsvergadering wordt live uitgezonden op www.rotterdam.nl. Ook zijn hier achteraf de beelden terug te zien per agendapunt.