Gemeente Nieuwegein


* Geheim van Nieuwegein

vrijdag, 13 maart 2009

Sinds mei vorig jaar wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Wijkerslootweg. Deze week vinden de laatste werkzaamheden plaats voordat de weg maandag 23 maart weer geheel wordt opengesteld. Deze werkzaamheden zullen in de nachten van dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 maart worden uitgevoerd.

Nachtelijke werkzaamheden
De laatste werkzaamheden aan de Wijkerslootweg betreffen het frezen en asfalteren van de zuidzijde van de weg, in de richting naar de binnenstad. Om overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in de avond- en nachturen tussen 19.00 uur en 06.00 uur uitgevoerd. Wanneer alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt de weg op maandag 23 maart weer geheel opengesteld.

Te verwachten overlast
De frees- en asfalteringswerkzaamheden leveren onvermijdelijk geluidsoverlast op voor omwonenden in de wijken Doorslag en Batau-Zuid. De nieuwe geluidswallen aan beide zijden van de weg zullen de geluidshinder wel enigszins beperken.

Verder is de Wijkerslootweg dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht tussen 19.00 en 06.00 uur afgesloten. Het verkeer richting de binnenstad wordt met borden omgeleid. Hulpdiensten kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik maken van een speciaal toegewezen rijbaan. Overdag is de Wijkerslootweg in beide richtingen gewoon begaanbaar.

Mogelijk uitstel
De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. In het geval van te veel neerslag, worden deze uitgesteld.