Winnaars voorronden nationaal kampioenschap metselen Noord-Brabant

13/03/2009 17:32

Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB)

Persbericht

In Oosterbeek en Enschede

Laatste voorronden 57e Nationale Kampioenschap Metselen

In de 57e editie van de "Nationale Wedstrijd in het Metselen met Baksteen' worden nieuwe regionale voorronden gehouden op 19 en 20 maart in Oosterbeek en op 26 en 27 maart in Enschede. Deze wedstrijden vormen de afsluiting van een serie van in totaal zeven voorronden voor het landelijke kampioenschap metselen. De geselecteerde winnende kandidaten uit de regio's gaan door naar de finale. Deze vindt plaats van 20 tot en met 24 april in Etten-Leur (N.B.).

De wedstrijd in Oosterbeek vindt plaats bij ReVaBo Opleidingsbedrijven aan de Past. Bruggemanlaan. Hier treden dit jaar 15 kandidaten uit Gelderland tegen elkaar in het strijdperk. De voorronde in Enschede is bij de Stichting Samenwerkingsverband Bouw aan de Veilingstraat. Hier worden 17 kandidaten verwacht uit de regio Overijssel. De wedstrijden in Oosterbeek en Enschede zijn resp. de voorlaatste en laatste van de in totaal zeven voorronden. Dit jaar doen in totaal 90 metselleerlingen Bouwtechniek uit het VMBO aan de metselwedstrijden mee.

Winnaars in Noord-Brabant

Deze wedstrijden zijn voorafgegaan door voorronden in Leeuwarden en Beverwijk op 26 en 27 februari en in Bergen op Zoom, Rosmalen en Veldhoven op 11, 12 en 13 maart.

Winnaar in Bergen op Zoom (regio West-Brabant/Zeeland) is geworden: Richard Oomen (17) uit Sprundel (Munnikenheide College Etten-Leur, locatie Rucphen). De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Jaap Eerland (16) uit Stavenisse (van het Calvijn College) en

Johan van der Graaf (15) uit Nieuw-Lekkerland (van het Wartburg College, locatie De Swaef). De winnaar gaat door naar de finale.

In Rosmalen ging de eerste plaats naar Nick Ruys uit Schayk (16) (van het Hooghuis College). Maickel de Rooij (17) uit Sprang-Capelle (van SG De Overlaat) werd tweede en Tom van den Oever (16) uit Zijtaart (van het Fioretti College Veghel) derde. De beste twee gaan door naar de finale.

De eerste drie plaatsen in Veldhoven gingen naar respectievelijk Michiel van Schijndel (16) uit Gemert (van het Commanderij College), Bowie Severs (16) uit Veldhoven (van het Sondervick College Veldhoven) en Jopie de Gouw (16) uit Bakel (ook van het Commanderij College) De eerste twee zijn finale-kandidaten.

De wedstrijden kenden een spannend verloop en trokken veel belangstelling, ook van de zijde van het locaal bestuur, de regionale pers en van organisaties als Bouwend Nederland.

Staatssecretaris OCW bij finale

Tegelijk met de landelijke finale van het metselkampioenschap vindt in Etten-Leur ook de nationale voegwedstrijd plaats, voor leerlingen van de Nederlandse Stichting Praktijkopleiding Voegen (NSPV) uit Boxtel. Op vrijdagmiddag 24 april komt de staatssecretaris van OCW, mevr. J.M. Van Bijsterveldt, persoonlijk de Zilveren troffel en de Zilveren voegspijker uitreiken aan de winnaars van de finale.

Via de site www.metselwedstrijden kunnen deelnemers, familie, collega's, opleiders, bedrijven en betrokkenen het verloop van de wedstrijden op de voet volgen. Ook is hier informatie te vinden over het programma, de opzet , winnaars en achtergronden. Belangstellenden zijn bij de wedstrijden van harte welkom.

De wedstrijden zijn een initiatief van de Nederlandse baksteenindustrie. De industrie wil met dit kampioenschap de aandacht vestigen op het metsel- en voegvak en daarmee de instroom naar de metsel- en voegopleiding stimuleren. Het kampioenschap wordt georganiseerd door de 125 jaar bestaande brancheorganisatie KNB (Koninklijk verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten), in nauwe samenwerking met o.m. kennisorganisatie Fundeon, Bouwend Nederland, Aannemers Vereniging Metselwerken (AVM), Vereniging van Nederlandse Voegbedrijven (VNV), de regionale Bouwopleidingsbedrijven en de VMBO-opleidingen Bouwtechniek.





http://www.knb-baksteen.nl