Gemeente Dantumadeel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

T: (0511)426161
F: (0511)423139
E: post@dantumadiel.eu

Dag van de leerplicht

Ieder jaar staan scholen in heel Nederland stil bij het belang van leerplicht. Maar dit jaar brengen de leerplichtambtenaren van het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Fryslân Noord en het RMC de Friese Wouden de 19e maart op een andere, positieve manier onder de aandacht van leerlingen. Maak kennis met `Roos Werkeloos'!

Om op een leuke, niet belerende manier aandacht te vragen voor de Dag van de Leerplicht is de hulp ingeroepen van Esther Groenenberg, bekend van de Youtube hit `Oh meisje'. Zij heeft op basis van het thema van dit jaar een aansprekend nummer met een videoclip gemaakt. Het resultaat `Roos Werkeloos' mag er zijn. Op 19 maart wordt de clip vertoond op alle scholen in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO onderwijs in 23 Friese gemeenten.

Alle gemeenten uit de eerder genoemde RMC-regio's verlenen medewerking aan de actie. Een aantal wethouders gaat op bezoek bij scholen om een speciale vertoning bij te wonen. In Dantumadiel is dat wethouder Onderwijs Siepie Hylkema, die op bezoek gaat bij groep 8 van de CBS `'De Frissel'' te Feanwâlden.

In alle gemeenten wordt de samenwerking met schooldirecties gezocht om de schoolgaande jeugd aan te spreken en op te roepen toch vooral op school te blijven en door te leren in het belang van de eigen toekomst.