Gemeente Twenterand


Afval hoort in de vuilnisbak, niet op straat!
Wethouder van Abbema ruimt samen met leerlingen Oranjeschool zwerfafval in Vroomshoop op

Op donderdag 19 maart om 13.00 uur gaat wethouder van Abbema samen met de leerlingen van de Oranjeschool in Vroomshoop zwerfafval opruimen. In de week van 16 tot en met 21 maart gaan ruim 10.000 leerlingen in Nederland zwerfafval ruimen in het kader van 'Natuurlijk schoon'. De actie van de wethouder en de Oranjeschool komt voort uit deze landelijke
actie 'Natuurlijk schoon'.

17 scholen in Twenterand zetten zich in de week van 16 tot en met 21 maart in om zwerfafval te ruimen. Veel gemeenten houden jaarlijks al een schoonmaakactie met inzet van basisschoolleerlingen. Al deze losse schoonmaakdagen zijn nu, in overleg met de gemeenten, aan elkaar gekoppeld, zodat er een gezamenlijke schoonmaakactie uitgevoerd kan worden, onder de naam 'Natuurlijk Schoon'. Rova is de inititiefnemer van 'Natuurlijk schoon'. "De milieuraad in Den Ham deed dit al jaren, 8 van de 10 scholen in Den Ham deden al mee aan de jaarlijkse schoonmaakactie. We willen dit groter aanpakken en aansluiten bij dit initiatief", aldus wethouder Van Abbema.

Brede samenwerking
Naast (basis)scholen is er ook samenwerking binnen de gemeente Twenterand. Met de stichting toezicht buitengebied Twenterand en natuurbeheerders van de wildbeheereenheid gaat wethouder van Abbema op zaterdag 21 maart zwerfafval opruimen. De start van deze activiteit is om 10.00 uur in het veenmuseum. Ongeveer 10 raadsleden hebben toegezegd dat zij de wethouder gaan helpen.

Speciale actiewebsite
Op de website www.natuurlijkschoon.nu kunnen leerlingen van de scholen en andere belangstellenden meer informatie over deze actie vinden.