Gemeente Loppersum

Prijsuitreiking veertiende Lopster Schriefwedstried op culturele markt

Het uitreiken van de prijzen van de Grunneger Schriefwedstried in de gemeente Loppersum vindt plaats op donderdag 19 maart. Dan wordt âs avonds in Hotel Spoorzicht in Loppersum een culturele markt gehouden met boeken, schilderijen, historisch materiaal en Groninger producten. De priesoetlangoavend begint met het meezingen van de tophits van de Groninger muziek.Â

Â

De uitslag van de Vattiende Lopster Schriefwedstried wordt bekend gemaakt tijdens twee onderbrekingen van de culturele markt. Tussen de bedrijven door kan men de kraampjes met culturele producten bezoeken of meedoen aan de oud-Hollandse spelletjes. Bovendien wordt onder leiding van spreekstalmeester Fré Schreiber een quiz gehouden. Hoge verwachtingen heeft men opnieuw van het onderdeel zingerij. De tophits van de Groninger muziek worden op een scherm geprojecteerd en iedereen kan op zijn eigen manier meezingen.

Â

De veertiende Lopster Schriefwedstried had een kleine tachtig inzendingen. De meeste schrijvers en dichters komen van de basisscholen. De gemeente Loppersum organiseert als een van de weinige gemeenten de Groninger schrijfwedstrijd nog steeds zelf. Op die manier profileert men zich als een kunstzinnig en cultureel ingestelde gemeente. Elk jaar geeft de gemeente ook een boekje uit waarin de mooiste verhalen en gedichten zijn opgenomen. De prijzen van de schrijfwedstrijd worden uitgereikt door burgemeester Albert Rodenboog van de gemeente Loppersum.

Â

Het programma is als volgt. Om half acht de zingerij, de prijsuitreiking aan de winnaars in de categorie verhalen en gedichten groep 4/5/6, de prijsuitreiking aan de winnaars in de categorie gedichten groep 7/8 en 18-plus, en de eerste halve finale van de quiz. Tegen half negen de prijsuitreiking aan de winnaars in de categorie verhalen groep 7/8 en 18-plus, de tweede halve finale van de quiz, en tot slot de finale van de quiz.

Â

De culturele markt wordt van 19.00-21.00 uur gehouden in de voormalige kegelbaan van Hotel Spoorzicht, Molenweg 11 in Loppersum.