Gemeente Soest

.

Gemeente en Toeristisch Platform Soest zetten Soest op de kaart

17 maart

Op donderdag 19 maart 2009 om 14.30 uur ontvangt wethouder Teun Middelkoop van Cultuur en Recreatie in het gemeentehuis uit handen van het bestuur van het Toeristisch Platform Soest (TPS) hun visie en ideeën om de recreatiemogelijkheden in Soest op de kaart te zetten.

Met het `smakelijk'onthullen van het TPS logo wordt het startsein gegeven voor de plannen. Want het mes snijdt aan twee kanten: de gemeente en organisaties binnen TPS dragen gezamenlijk bij om toerisme en recreatie in Soest te verbeteren en realiseren zo hun beider doelen.

In het Sociaal Economische Beleidsplan 2008-2015 van de gemeente Soest wordt aangegeven dat Soest kansen heeft op het gebeid van toerisme en recreatie. Met het oog hierop heeft het TPS een Toeristisch Recreatieve Visie over Soest ontwikkeld.

Een van de belangrijkste conclusies uit het rapport is dat in Soest veel mogelijkheden zijn voor het verbeteren van het imago, de kwaliteit en kwantiteit van recreatie en toerisme, de bekendheid en onderlinge samenhang tussen bezienswaardigheden.

Daarnaast is aangegeven dat door samenwerking van de gemeente en het TPS, waarin alle toeristische, recreatieve, culturele en sportieve aanbieders en organisaties als VVV, Cultuurplatform Soest zijn verenigd, voor Soest legio kansen liggen die de komende jaren kunnen worden benut. De samenwerking tussen al deze partijen maakt een groot draagvlak en een daadkrachtige aanpak voor toerisme en recreatie binnen Soest mogelijk.

Het TPS, een zelfstandig platform dat eind 2008 werd opgericht en wordt ondersteund door de gemeente, slaat met haar aangesloten organisaties de handen ineen om Soest en haar omgeving aantrekkelijker te maken en het toerisme te bevorderen.

Niet alleen met de bekende attracties als natuur, fiets- en wandelmogelijkheden, De Paardenkamp, Paleis Soestdijk, de Oude Ambachtenmarkt en de Gildefeesten, maar juist ook met minder bekende, onderscheidende bezienswaardigheden die het imago van Soest ondersteunen.

Onder het thema 'Soest, Natuurlijk verrassend!' zal het TPS de recreatieve mogelijkheden van Soest meer gezicht en bekendheid geven. De komende maanden worden ideeën en campagnes vorm gegeven en uitgevoerd.

Zo staan ondermeer activiteiten alseen toeristisch/recreatief boekje voor bezoekers, promotie van het aanbod in Soest, opzet van arrangementen en combinatietrips, website met alle mogelijke recreatie-informatie, evenementenkalender, culturele en sportieve activiteiten en horecamogelijkheden, kamperen & verblijfsrecreatie gepland.