KNHS


Top deelnemersveld Indoor Brabant 2009
16 maart 2009
logo indoor brabant

Tijdens Indoor Brabant, 19-22 maart 2009, zal een top deelnemersveld aantreden en garant staan voor spannende en spectaculaire sport. Zowel voor het springen als de dressuur hebben zich de beste ruiters van de wereld aangemeld.

Springen
Voor de springrubrieken hebben zich 44 ruiters uit 16 landen ingeschreven. Zij nemen in totaal 127 paarden mee naar de Brabanthallen in s-Hertogenbosch.
Bekende namen staan op de deelnemerslijst zoals Meredith Michaels-Beerbaum, Ludger Beerbaum en Marcus Ehning uit Duitsland. Edwina Alexander uit Australië, Jos Lansink en Ludo Philippaerts uit België, Steve Guerdat en Christina Liebherr uit Zwitserland en Rolf-Göran Bengtsson uit Zweden. De gehele Nederlandse top is uiteraard ook van de partij: Leopold van Asten, Jeroen Dubbeldam, Angelique Hoorn, Marc Houtzager, Henk van de Pol, vader en zoon Raijmakers, Gerco Schröder, Leon Thijssen, vader en zoon Van der Vleuten, Vincent Voorn en Albert Zoer. De complete deelnemerslijst is te vinden onder: http://www.indoorbrabant.com/cms/page.php?id=ruiter.

Dressuur
In totaal hebben zich 27 ruiters uit 10 landen aangemeld voor de dressuurwedstrijden. De dressuur is opgedeeld in een Wereldbeker tour en de CDI4* tour.
De Wereldbeker tour wordt zonder meer de spannendste wedstrijd sinds de Olympische Spelen in Hong Kong vorig jaar. Anky van Grunsven en IPS Salinero gaan het opnemen tegen de Duitse Isabell Werth en haar Olympische paard Satchmo. Het wordt de eerste keer dat deze twee dressuurkracks elkaar weer tegenkomen in de wedstrijdring na Hong Kong. Andere grote Nederlandse namen die in de wereldbeker aan de start komen zijn Hans Peter Minderhoud, Jeannette Haazen, Christa Laarakkers en natuurlijk Adelinde Cornelissen die haar nieuwe Kur voor het eerst zal laten zien en horen in Den Bosch. Daarnaast reizen o.a. Kyra Kyrklund uit Finland, Heike Kemmer en Monica Theodorescu uit Duitsland en Nathalie zu Sayn-Wittgenstein en Anne van Olst voor Denemarken naar de Brabanthallen.
De CD4* tour kent ook een rentree. Imke Schellekens-Bartels zadelt haar Hunter Douglas Sunrise weer voor het eerst na de Olympische Spelen in Hong Kong. Zij gaat het o.a. opnemen tegen Hubert Perring uit Frankrijk, Isabell Werth uit Duitsland, die voor deze tour haar paard First Class heeft meegenomen en Marlies van Baalen en Leida Collins-Strijk uit Nederland. Het volledige deelnemersveld is te vinden op: http://www.indoorbrabant.com/cms/page.php?id=ruiter.

Vier dagen lang hippische sport op het hoogste niveau, overgoten met de nergens overtroffen ambiance van Indoor Brabant die zich kenmerkt door de streek eigen Brabantse gezelligheid!

Kaarten voor Indoor Brabant zijn te koop via Ticketservice 0900-3001250
(45cpm), grote postkantoren, GWK-stationskantoren, diverse VVV- kantoren,
100 grotere Free Record Shops en uiteraard via www.indoorbrabant.com

Meer informatie is te vinden op: www.indoorbrabant.com