Start campagne "Loop eens binnen in het buitenland"

Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) lanceert donderdag 19 maart 2009 de nieuwe campagne "Loop eens binnen in het buitenland" om de dienstverlening van de Nederlandse overheid in het buitenland aan Nederlandse ondernemers onder de aandacht te brengen.

Het belangrijkste doel van de campagne is dat het Nederlandse bedrijfsleven kennismaakt met de dienstverlening in het buitenland. Daarnaast worden ondernemers in grote lijnen bekendgemaakt voor welke vragen zij een beroep kunnen doen op de ambassades, consulaten, NBSO's, TWA-kantoren en landbouwafdelingen en voor welke vragen zij in Nederland terecht kunnen.

De campagne gaat officieel van start tijdens de Challenge Latijns-Amerika op donderdag 19 maart 2009. De Latin American Challenge is voor ondernemers die zaken (willen) doen in Latijns-Amerika. Ondernemers kunnen in gesprek over specifieke mogelijkheden voor hun bedrijf, deelnemen aan interactieve thema- en sectorbijeenkomsten en netwerken tijdens de informatiemarkt en netwerkreceptie.

Journalisten zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Evenement: Latin American Challenge (http://www.latinchallenge.nl)

Datum: 19 maart 2009

Lokatie: Hotel Van der Valk Den Haag - Nootdorp

Tussen 13.00 en 13.30 uur start Frank Heemskerk, staatssecretaris van Economische Zaken, de campagne.

Noot voor redacties (