Provincie Noord-Holland

Noord-Holland aanwezig op World Water Forum

17-3-2009

Bij dijk- en duinversterkingen is een goede inpassing in het landschap van groot belang. Dit zal Rinske Kruisinga, gedeputeerde Water van de provincie Noord-Holland, donderdag 19 maart benadrukken tijdens het World Water Forum (WWF) in Istanbul.

Gedeputeerde Kruisinga vertegenwoordigt de provincie Noord-Holland tijdens dit grootste watercongres ter wereld, dat plaatsvindt van 16 tot en met 22 maart. Het WWF wordt eens in de drie jaar georganiseerd. De provincie Noord-Holland is voor de derde keer aanwezig, dit keer ook met een informatiestand. In de stand wordt toegelicht hoe we in Noord-Holland de afgelopen 400 jaar de voeten droog hebben gehouden.

Inpassing in het landschap
Samen met de heer Takai, hoofd Openbare Werken van Edogawa City (Japan), wordt Rinske Kruisinga geïnterviewd over de bestuurlijke uitdagingen bij integrale, duurzame kustontwikkeling. Rinske Kruisinga zal ingaan op de specifieke problematiek in Noord-Holland. Zij zal het belang benadrukken om bij dijk- en duinversterkingen oog te houden voor een goede inpassing in het (regionale) landschap. Historische steden en dorpen mogen niet verloren gaan en de natuur moet gerespecteerd worden bij dit soort projecten. Rinske Kruisinga neemt ook deel aan een rondetafeldiscussie met internationale politici over het oplossen van mondiale problemen bij het op peil houden van de kwaliteit van kustwater.

World Water Forum
Het WWF is het belangrijkste waterevenement in de wereld. Het doel van het congres is waterproblematiek internationaal gezien op de kaart te zetten. Tijdens dit congres kunnen politici en beleidsmakers kennis en ervaring uitwisselen. Het congres moet leiden tot meer internationale samenwerking gericht op het vinden van oplossingen voor wereldwijde waterproblemen als gevolg van klimaatverandering. Bedrijven presenteren zich tijdens het WWF en wisselen ideeën uit over nieuwe ontwikkelingen in de branche. Het thema dit jaar: Bridging devides for water moet onderstrepen dat meer internationale samenwerking nodig is. De organisatie verwacht zon 15.000 bezoekers.

Nieuwsredactie