Gemeente Stein


Boomfeestdag in Stein

Op donderdag 19 maart worden er in het kader van de nationale boomfeestdag tientallen bomen en struiken geplant in de gemeente Stein. Het thema van dit jaar is âSpaar de bomenâ.

Tezamen aanpakken
Kinderen uit groep 8 van de basisscholen uit Elsloo, Meers, Stein en Urmond zullen samen met burgemeester Barske, wethouder Ie en wethouder Janssen op een aantal plaatsen de handen uit de mouwen steken. Zo worden er bomen en struiken geplant in onder andere parkje ât Broek in Stein, het natuurgebied de Korenweijer in Stein, het Urdalgebied tussen Elsloo en Stein en het Heidekamppark (in aanleg) tussen Stein en Urmond.

Educatie
Tevens vindt er in Elsloo een natuurwandeling plaats waarbij onderweg lindebomen in de Julianastraat worden geplant. De kinderen krijgen tekst en uitleg over het belang van bomen en het milieu. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers en natuurgidsen van de IVN afdelingen Stein en Elsloo en medewerkers van groenaannemer Vixia. Het planten in het Heidekamppark zal in samenwerking met DSM gebeuren.