Bonnefanten Museum Maastricht

Bonnefantenmuseum staat 18 donderdagen doorlopend tot 22.00 uur geopend.

De komende maanden is het Bonnefantenmuseum langer open voor het publiek. Op 18 donderdagavonden tot en met 16 juli zal het museum doorlopend geopend zijn tot 22.00 uur. Dat geeft iedereen de gelegenheid om de tentoonstellingen te bezoeken, een rondleiding te volgen of deel te nemen aan een van de programma's van Exile on Main St. Parallel . Vanzelfsprekend is ook museum café Ipanema extra open.

Programma van de komende donderdagavonden - Exile on Main St. Parallel :

Donderdag 19 maart - 20.30 uur

Artists cinema
Film

"Dracula, pages from a virgin's diary"

Guy Maddin (CAN 2002)
Inleiding door David Deprez, directeur Lumière Cinema, Maastricht. Auditorium

Guy Maddins Dracula (75 minuten) is een duizelingwekkend spektakel in de vorm van een balletverfilming, gemaakt voor de Canadese televisie door een regisseur die op het eerste gezicht niet veel heeft met dans en evenmin met televisie. De film, die wemelt van de Victoriaanse gotiek, is misschien de meest getrouwe verfilming tot nu toe van Bram Stokers boek uit 1897. Angst voor vreemdelingen en verboden seksualiteit worden er op de helling gezet. Dracula is meer dan een dansfilm; het is een authentieke expressionistische zwijgende film, gefilmd in (vaak ingekleurd) zwart-wit. Het genre wordt dicht benaderd met de technologie uit de 21ste eeuw (dankzij digitale effecten, die in bijna elk frame gesmokkeld werden), maar er werd wel gefilmd door lenzen uit het begin van de twintigste eeuw. Dracula doet soms denken aan een mix van Michael Jacksons Thriller en Carl Dreyers Vampyr, met vakkundig gechoreografeerde dans die gereflecteerd wordt in spiegels, gehuld in flarden mist, versneld, vertraagd, en vastgelegd op Super 8 en 16mm. Refereren aan muziekvideo-esthetiek zou voor de hand liggen, maar net zoals videoclips zich ontwikkeld hebben door technieken te stelen van met name avantgarde films, zo ontdekt Maddin een nieuw soort cinema door deze innovaties terug te vorderen. In zijn meest consistent lonende film tot nu toe boort hij een dolk in het verstopte hart van wat doorgaat voor hedendaagse cinema.

Donderdag 26 maart - 20.00 uur
"De Recessie Sessie"

Club Interbellum van de Balie in Amsterdam

Iedereen heeft het over de kansen die de recessie biedt. Maar wat zijn die kansen precies? En wat doe ik? Club Interbellum presenteert een avond vol ideeën en inspiratie.
Nu Future is een beweging die de kansen van de recessie nu ziet, die nu wil uitbuiten en de toekomst naar zich toe wil trekken. De Future is nu. Doe mee. Denk mee. Speel mee.
Nu Future is een avond samengesteld door theatermakers, beeldend kunstenaars, muzikanten, journalisten, wetenschappers en jou zelf. Tijdens de avond word je bijgepraat over de actuele stand van de economie, kun je diensten ruilen op de Grote Diensten Ruilbeurs en krijg je workshops in zelfredzaamheid. Laat je economische toekomst voorspellen, laat je omscholen in de speciale omscholingsloketten, verwerk jouw ideeën in de Nu Future-Catalogus en luister naar Radio Recessie.
Op 7 maart heeft in de Balie Amsterdam het Grote Recessie Feest plaats gevonden. Enkele weken later wordt in Maastricht de Recessie Sessie gehouden. Het decor is anders, maar het idee blijft hetzelfde: laat je de wet niet voorschrijven door wat iedereen vindt en kom op voor jezelf. Let op: de Recessie Sessie biedt hooguit plaats aan 200 mensen.

Beeldmateriaal

lees de voorwaarden voordat u het beeldmateriaal download. Wij stellen het erg op prijs om een bewijsexemplaar van de publicatie te ontvangen!