Peter Valks lid Raad van toezicht Open Universiteit

19/03/2009 10:09

Open Universiteit Nederland

De minister van Onderwijs, cultuur en wetenschap heeft Peter Valks benoemd tot lid van de Raad van toezicht van de Open Universiteit Nederland. De benoeming is ingegaan op 1 maart 2009 voor een periode van vier jaar.

Peter Valks (1958) was sinds mei 2003 bestuurslid van uitzendorganisatie Vedior tot de overname door Randstad in mei 2008. Hij was verantwoordelijk voor alle activiteiten in de Benelux, Duitsland, Centraal Europa en het Verre Oosten. Valks begon in 2000 bij Vedior Nederland als directeur Vedior Personeelsdiensten. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties in het buitenlandse netwerk van de ING Groep. Eerder was hij werkzaam als diplomaat bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2005 was Valks commissielid bij het 'Project Andere Overheid' en tot 2007 bestuurslid van de branche-organisatie ABU en lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW.

De Open Universiteit Nederland is een van de toonaangevende instellingen voor hoger afstandsonderwijs in de wereld en een autoriteit op het gebied van zelfstudie en ict-ondersteunend onderwijs. Sinds de start in 1984 hebben ruim 250.000 mensen een cursus of wetenschappelijke opleiding aan de Open Universiteit gevolgd. De vakinhoudelijke en onderwijskundige expertise wordt ook ingezet in nationale en internationale samenwerkingsprojecten op het terrein van bijv. leven-lang-leren, e-learning, assessment, open educational resources en professionalisering van onderwijsgevenden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ou.nl