Politie Hollands Midden

Datum: 19 maart 2009

Hillegom Jongens stelen scooter Twee jongens uit Hillegom van 14 en 15 jaar hebben bekend dat zij op zondag 15 maart aan de Kortenaer een scooter stalen. De op slot staande scooter was van een 20 jarige vrouw uit Hillegom. Uit onderzoek kwamen de verdachten naar voren. Ze werden woensdag 18 maart aangehouden. Na hun verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld. De scooter gaat weer terug naar de Hillegomse.

Lisse Recalcitrante man aangehouden De politie heeft woensdag 18 maart rond 20.30 uur op een terrein aan de Mendeldreef een 25 jarige man uit Lisse aangehouden. Agenten zagen de man daar wat spichtig om zich heen kijken waarop het leek dat hij op zoek was naar iets. Ze spraken hem daarop aan. De man begon zich direct vervelend te gedragen naar de agenten. Hij wilde niet lastig gevallen worden en wilde zich niet bekend maken. Toen hij de agenten begon te beledigen grepen ze in door de man aan te houden. Hij verzette zich hevig, er ontstond een worsteling en agenten waren genoodzaakt om de man te pepperen. Met de hulp van meerdere agenten kon hij uiteindelijk worden ingerekend. Bij de aanhouding liep één agent een gekneusde hand op en ontstond er schade aan een portofoon. De verdachte zit nog vast.

Voorschoten Echtpaar in woning overvallen Een ouder echtpaar is woensdag 18 maart rond 21.00 uur in hun woning aan de Veurseweg overvallen door twee mannen. Zij drongen de woning binnen nadat de man de deur op aanbellen had geopend. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp werd de woning doorzocht. Voorzover bekend zijn ze er daarna vandoor gegaan met een bankpas, een klein geldbedrag en een mobiele telefoon. De politie is direct met een onderzoek begonnen.

Schoonhoven Fietser aangereden door auto Een 35 jarige vrouw uit Schoonhoven is woensdag 18 maart rond 17.00 uur op de Esdoornstraat op haar fiets aangereden door een 45 jarige automobilist uit Den Haag. De vrouw raakte daarbij gewond en is met mogelijk een gebroken been overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval ontstond omdat de automobilist was afgeleid door het raadplegen van zijn computersysteem. De man reed pakketdienst. Toen hij opkeek zag plotseling de vrouw voor zich en kon haar niet meer ontwijken.

-------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------



Politie Hollands Midden