Deelgemeente Osdorp Amsterdam



---

Olympische medailles in de aarde gezet


19 maart 2009

Wethouders sport Carolien Gehrels en Achmed Baâdoud gaven samen met gouden medaillehoudsters Kirsten van der Kolk en Marit van Eupen de
53e Nationale Boomfeestdag in Osdorp een Olympisch tintje. Zij plantten samen met kinderen bomen ter ere van de Olympische medailles die in 2008 door de Nederlandse equipe zijn behaald. Tegen de tijd dat de Olympische Spelen in Amsterdam worden georganiseerd, beschikt Osdorp over een bos vanwege de sportieve prestaties van Nederlandse Olympische sporters.

De 38 bomen worden opgedragen aan iedere Nederlandse medaille van de Olympische en Paralympische Spelen. Sinds de Spelen in 2008 worden behaalde medailles omgezet in nieuw te planten bomen. Het initiatief hiervoor komt van wethouder sport Achmed Baâdoud, die tijdens de Spelen in Beijing zelf aanwezig was. Het verblijf met de sporters in de drukke en volgebouwde hoofdstad benadrukte de aandacht voor schone lucht. Gemeente Amsterdam heeft de stadsdelen een taakstelling opgedragen voor de aanplant van nieuwe bomen. De link naar bomen voor de Olympische sporters van de toekomst was snel gelegd.

Stadsdeel Osdorp beschikt nu over het grootste sportpark van Nederland. Zodra de Olympische Spelen in Amsterdam worden georganiseerd, komt sportpark Ookmeer internationaal op de kaart. Gezien de prestaties van de Nederlandse equipe, staan er dan heel wat meer bomen bij op het sportpark.

Het planten van de bomen werd georganiseerd tijdens de 53e Nationale Boomfeestdag. Tegen de kinderen die meehielpen zei de wethouder: "Als je blijft sporten, sta je hier later misschien zelf met een medaille bij een boom".

achmed baadoud met carolien gehrels tijdens de boomfeestdag
---