Gemeente Roermond

Bijzonder huwelijk in het Stadhuis van Roermond

Mevrouw Diane de Guerre en Zijne Koninklijke Hoogheid, Prins Jean van Nassau, Prins van Luxemburg Op woensdag 18 maart 2009 vond er in Roermond een bijzondere huwelijksvoltrekking plaats. In de Statenzaal van het Roermondse Stadhuis gaven mevrouw Diane de Guerre en Zijne Koninklijke Hoogheid, Prins Jean van Nassau, Prins van Luxemburg elkaar het ja-woord.

Mevrouw Diane de Guerre is een dochter van mevrouw Gravin de Guerre-Wolff Metternich, bewoonster van kasteel Hillenraad. De bruidegom, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Jean van Nassau, Prins van Luxemburg, is een broer van de huidige groothertog en een zoon van Groothertog Jean van Luxemburg en Groothertogin Josephine-Charlotte, prinses van België.

Het huwelijk werd voltrokken door de burgemeester van Roermond, de heer H. van Beers.

Familieleden en goede vrienden van het bruidspaar woonden de plechtigheid in het stadhuis bij, onder andere de moeder van de bruid en de jongste broer van de bruidegom, Prins Guillaume.

De burgemeester ging in zijn huwelijkstoespraak ondermeer in op de banden van de familie Wolff Metternich en het Kasteel Hillenraad met Roermond alsmede de familiebanden die de Luxemburgse Groothertogelijke familie heeft met vroegere heersers over Roermond, de hertogen van Gelre. Zowel de Nederlandse als de Luxemburgse Koninklijke familie stammen af van de graven, later Hertogen van Gelre.

Burgemeester Van Beers, mevrouw Diane de Guerre en Zijne Koninklijke Hoogheid, Prins Jean van Nassau, Prins van Luxemburg Publicatiedatum: 19-03-2009 Bijgewerkt: 19-03-2009