Gemeente Coevorden

College trekt 45.000 euro uit voor investeringen in accommodaties

Voor de verbetering van drie accommodaties in de gemeente Coevorden stelt het college van burgemeester en wethouders EUR 45.100,- beschikbaar. De Multi Functionele Accommodatie in Dalerpeel ontvangt EUR 36.600,- voor de aanschaf van een lift, zonwering en de aanpassing van de buitenruimte van de peuterspeelzaal. Peuterspeelzaal Madurodam in Dalerveen krijgt EUR 5000,- voor de vervanging van de vloer en Dorpshuis Schoonoord kan uitgebreid worden met een nieuwe buitenberging voor een bedrag van EUR 3500,-.

MFA Dalerpeel

In het accommodatiebeleid is Dalerpeel als `kleine kern+' benoemd. Voor de uitvoering van dit beleid is in Dalerpeel een multifunctionele accommodatie gebouwd. Veranderde inzichten vragen om een extra investering in de aanschaf van een lift, zonwering in de gymzaal en het vergroten/verharden van de speelplaats bij de peuterspeelzaal.

Peuterspeelzaal Madurodam

Het wijkgebouwtje aan de Hakenbosch te Dalerveen/Stieltjeskanaal is eigendom van de stichting Streekbelang Dalerveen/Stieltjeskanaal en wordt gehuurd door peuterspeelzaal Madurodam. De GGD heeft bij de laatste inspecties opmerkingen gemaakt over de staat van de vloerbedekking. Beide stichtingen hebben niet de middelen de vloerbedekking te vervangen. De beide stichtingen vervullen met Madurodam in de streek Dalerveen/Stieltjeskanaal een rol in de instandhouding van de leefbaarheid. Een bijdrage in de investering wordt reëel geacht.

Dorpshuis Schoonoord

Het dorpshuis te Schoonoord is eigendom van de gemeente. Het dorpshuis vervult een belangrijke rol in de leefbaarheid van Schoonoord. Bij de accommodatie is behoefte aan een buitenberging omdat buitenmaterialen als grasmaaier, kruiwagen nu binnen opgeslagen moeten worden in de openbare ruimtes. Dit levert ongewenste situaties op voor de gebruikers en de bezoekers. De investering in de buitenberging is daarom volgens het college op z'n plaats.