Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2009Z04946

Vragen van het lid Jasper van Dijk aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en voor Wonen, Wijken en Integratie over de verkoop van de Oudemanhuispoort door de Universiteit van Amsterdam. (Ingezonden 18 maart 2009)


1
Wat is uw oordeel over het bericht dat de Universiteit van Amsterdam mogelijk een deel van de Oudemanhuispoort wil verkopen? 1)


2
Deelt u de mening dat met de verkoop van een monumentaal pand van de universiteit een stuk geschiedenis uit handen wordt gegeven van de universiteit en de academische gemeenschap? Zo nee, waarom niet?


3
Deelt u de mening dat voor dit soort ingrijpende maatregelen breed draagvlak vereist is onder studenten en personeel? Zo ja, wat adviseert u studenten en andere betrokkenen te doen als het College van Bestuur de plannen zonder draagvlak doorzet?


4
Wat voor sancties kunt u opleggen indien het College van Bestuur het oordeel van de diverse Medezeggenschapsraden (Studentenraad, Ondernemingsraad) over deze kwestie naast zich neerlegt? Wat voor sancties kunnen de diverse Medezeggenschapsraden inzetten?


5
Bent u bereid een dringend moreel appèl te doen op het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam om de verhuis- en verkoopplannen geen doorgang te laten vinden indien er geen draagvlak is onder personeel en studenten? Zo nee, waarom niet?


1) www.onzepoort.nl