Politie Groningen

Donderdag 19 maart 2009

Provincie Groningen, 19-03-2009

Groningen: aanhouding uitgaansgeweld

In de nacht van woensdag op donderdagnacht is een 36-jarige man uit Groningen op de Grote Markt aangehouden. De man gedroeg zich vervelend in een café aldaar. Hierop werd de politie gealarmeerd. Ook tijdens de aanhouding gedroeg de man zich vervelend en bedreigde de politieagenten. De man is meegenomen naar bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Aanhouding winkeldief

Woensdagmiddag is een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De man wilde bij een winkel aan de Dierenriemstraat etenswaren meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: twee winkeldieven aangehouden

Een 15-jarige meisje en een 16-jarige meisje, beide uit Groningen, zijn woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes wilden uit een winkel aan de Vismarkt enkele kledingstukken meenemen zonder te betalen. De meisjes zijn hierop aangehouden een meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haren: vrouw overvallen in woning

Woensdagmiddag is een 91-jarige vrouw uit Haren in haar woning aan de Torenlaan overvallen. Twee vrouwen belden bij de vrouw aan en drongen de woning binnen. De vrouw vertrouwde het niet en vroeg wat de vrouwen kwamen doen. Hierop zijn de vrouwen de woning uitgerend. Er zijn onder andere sierraden meegenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: aanhouding voor vernieling

Woensdagavond is een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De politie kreeg de melding van een ruzie aan de Eenhoornstraat. Ter plaatse bleek er onenigheid te zijn geweest in een woning aan de Eenhoornstraat. Hierbij had de 45-jarige man een raam ingeslagen, maar was niet meer aanwezig. Na een kleine zoektocht kon de man op de Dierenriemstraat worden aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bellingwedde: dode paarden door eenzijdig ongeval

Op de Winschoterweg heeft woensdagavond een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 58-jarige automobilist uit Vriescheloo reed met zijn auto en paardentrailer over de Winschoterweg. Hij kwam vanuit de richting Vlagtwedde toen hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor en in de berm terecht kwam. Hierdoor kantelde de paardentrailer en klapte tegen een boom. De inzittenden bleken geen verwondingen te hebben. Eén van de twee paarden heeft het ongeval niet overleefd. De personenauto en paardentrailer zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.

Appingedam: meisje aangehouden voor vernieling

Een 14-jarige meisje uit Delfzijl is woensdagmiddag aangehouden voor het vernielen van een fiets. Het meisje had naar aanleiding van een vechtpartij op een school aan de Pastorielaan een fiets vernield. Het meisje is hierop aangehouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

Het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Groningen is woensdagavond ingevorderd. De man reed op de Pop Dijkemaweg toen hij bij een controle tegen de lamp liep. Bij de ademanalyse blies de man 430 ug/l (1 promille). Hierop is de man aangehouden en het rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Finsterwolde: alcomobilist aangehouden

Een 56-jarige automobilist uit Finsterwolde is in de nacht van woensdag op donderdag op de Klinkerweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 410 ug/l (0,9 promille). De man heeft hiervoor een rijverbod van drie uur en een bekeuring ontvangen.

Haren: politie assisteert bij ongeval

Woensdagavond heeft er op de kruising tussen de Botanicuslaan en de Molenweg een ongeval plaatsgevonden. Een 50-jarige automobilist uit Peize reed over de Molenweg in de richting van de Rijksstraatweg. Een 57-jarige man uit Haren reed op zijn fiets over de Botanicuslaan en wilde rechtsaf de Molenstraat in rijden. Hierbij zag een 50-jarige automobilist uit Peize, welke over de Molenweg reed, de fietser over het hoofd en botste tegen hem aan. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG te Groningen.

Appingedam: meisje aangehouden voor brandstichting

Een 15-jarige meisje uit Delfzijl is woensdagmiddag aangehouden voor brandstichting. Het meisje had op het toilet een wc-rol in brand gestoken. Het meisje is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: winkeldief aangehouden

Een 39-jarige man uit Ulrum is woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man wilde in een winkel aan de Westerhaven een computerspelletje meenemen zonder te betalen. De man is hierop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanhoudingen voor bezit harddrugs

Woensdagmiddag zijn op de Westindischekade drie mannen aangehouden voor het in bezit zijn van harddrugs. Een 34-jarige man en een 37-jarige man, beiden uit Groningen, waren in het bezit van harddrugs. Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is tevens aangehouden voor het dealen in harddrugs. De mannen zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.