Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 19 maart 2009


* DRIE INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-WEST - De politie hield woensdag rond het middaguur drie Rotterdammers van 18, 19 en 20 jaar aan na een inbraak in een woning aan de Dempostraat.
Een zeer oplettende getuige belde meteen de politie en met het opgegeven signalement stelden diverse politie-eenheden direct een onderzoek in de omgeving in. In de Kedoestraat werd de 18-jarige man aangehouden.
De getuige die de politie constant op de hoogte hield, meldde dat één van de verdachten van het balkon van de woning was gesprongen en richting de Bartel Wiltonkade was gereden. Politieagenten hielden deze 19-jarige man in de Baloeranstraat aan. Op het balkon van de woning aan de Dempostraat werd de 20-jarige man aangehouden.
De drie verdachten zijn ingesloten voor verhoor.


* VERDACHTE NEGEERT STOPTEKEN EN RIJDT IN OP POLITIEMENSEN

Een 24-jarige Rotterdammer is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, voor agressief en gevaarlijk rijgedrag. Politiemensen moesten tijdens de staande houding opzij springen om niet aangereden te worden.
Kort na middernacht zagen de surveillerende agenten dat een auto met hoge snelheid over de Dorpsweg reed die bumper kleefde en rechts inhaalde. Op de Slinge stopte de automobilist om zijn passagier uit te laten stappen. Politieagenten wilden de man aanspreken en liepen naar de auto. Na herhaalde oproepen aan de bestuurder om uit zijn auto te stappen, ging de verdachte met hoge snelheid er vandoor. De politiemensen moesten wegstappen om niet aangereden te worden.
Een achtervolging werd ingesteld die echter werd gestaakt vanwege hoge rijsnelheden en de gevolgen voor de verkeersveiligheid. Personeel van cameratoezicht volgde de verdachte en is hij korte tijd later op de Van Speykstraat aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.