Gemeente Lisse

Koningin Beatrix opent Keukenhof 2009

Koninging Beatrix doopt Spring Garden

Woensdag 18 maart opende Koningin Beatrix het nieuwe Keukenhof-seizoen. Zij doopte een nieuwe tulp, genaamd Spring Garden. De bloemententoonstelling bestaat dit jaar 60 jaar en het thema is 'USA, New Amsterdam - New York, 400 jaar'.

In 2009 wordt op Keukenhof uitgebreid stilgestaan bij de historische relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland. Er is onder meer een spectaculair bloemenmozaïek van het Vrijheidsbeeld te zien met meer dan 53.000 bloembollen, een verrassende Amerikaanse themaroute en een Amerikaanse tuin. Daarnaast worden er veel evenementen met een link naar de Verenigde Staten georganiseerd.

60 jaar Keukenhof

Op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse en een aantal vooraanstaande bloembollenkwekers en -exporteurs, werd in 1949 voor het eerst een bloemententoonstelling in de open lucht georganiseerd. Dit groeide uit tot een jaarlijks terugkerend evenement, dat nog altijd grote aantallen bezoekers uit de hele wereld aantrekt. In de afgelopen 60 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een van de belangrijkste attracties in Nederland en zijn er al bijna 45 miljoen bezoekers geweest.

Openingstijden

Dit jaar is Keukenhof geopend van 19 maart tot en met 21 mei. De openingstijden zijn dagelijks van 08.00 tot 19.30 uur (de kassa sluit om 18.00 uur).

Op de website van Keukenhof vindt u meer informatie over de activiteiten die dit jaar worden georganiseerd.

Koninging Beatrix en burgemeester Corrie Langelaar bij de opening van Keukenhof 2009