Gemeente Lisse

Nationale Boomfeestdag in Lisse

Leerlingen van de Rembrandtschool planten een boompje

Woensdag 18 maart was de Nationale Boomfeestdag. In Lisse zetten medewerkers van de plantsoendienst en wethouders Brekelmans en Kippers zich in, samen met leerlingen van De Tweemaster en Rembrandtschool.

Het thema van deze dag was - ''Spaar de bomen!'' Dit thema blijft een belangrijk item voor ons alledaagse leven.

Plaatselijke viering

Leerlingen van groep 7 van basisschool de Tweemaster (loc. Trompstraat) en de Rembrandtschool hebben bomen geplant op twee locaties in Lisse. Dit deden ze niet alleen met hulp van medewerkers van de plantsoendienst maar ook wethouders Bas Brekelmans (milieu) en Jan Kippers (openbare werken) hielpen een handje mee!

Voorlichting in de klas van Henk van der Kaaden Van tevoren heeft een medewerker van de plantsoendienst de kinderen in de klas van alles verteld over bomen planten en waar je op moet letten bij bomen in de stad. Dat een boom kan beschadigen als je vaak je fiets tegen de boom zet bijvoorbeeld!

De kinderen gingen daarna enthousiast in groepjes aan de slag met het planten van de bomen. En zoals Henk van der Kaaden (hoofd plantsoendienst) de kinderen meegaf: Als je ziet dat het niet goed gaat met je boom, dan moet je gewoon de gemeente bellen!

Rondleiding scholieren op het landgoed Keukenhof

De gemeente Lisse vindt het belangrijk dat alle leerlingen mee kunnen doen met de Nationale Boomfeestdag. Daarom konden scholen zich ook inschrijven voor een rondleiding langs de bomen op het landgoed Keukenhof. In de week van de Boomfeestdag worden leerlingen uit groep 7 van de basisscholen St Joseph, St. Willibrord, Tweemaster (loc. Gerard Doustraat), de Akker en de Rembrandtschool rondgeleid langs de prachtige oude bomen op het landgoed. In de klas kon met lesmateriaal van de Stichting Nationale Boomfeestdag de dag goed voorbereid worden.

En als herinnering hebben de leerlingen een armbandje met de tekst care for trees gekregen. Goed zorgen voor de bomen is voor ons allemaal immers van belang.

wethouders Brekelmans en Kippers bij het uitdelen van de armbandjes boomfeestdag Lisse 2009

Nieuwe boompjes in Lisse

In Lisse hebben we nu een aantal jonge esdoorns erbij. Ze staan op het parkeerterrein van Blokhuis achter de Hema en op het binnenterrein Uiterwaarde/Putterstraat.

Voor meer informatie over de landelijk dag, kijk op http://www.boomfeestdag.nl/.